Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Scooterrijder onder invloed


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 18-jarige scooterrijder aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van het meisje is ingevorderd.


Op de Nieuwstraat viel zij omstreeks 04:35 uur op doordat ze onderuit ging met haar scooter en slingerend verder reed in de mensenmassa. Hierop werd ze gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop ze werd meegenomen naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies ze een promillage van 1,1. Haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Woninginbraak


Tussen vrijdag 19 december en zaterdag 20 december werd er ingebroken in een woning aan De Groene Voorwaarts in Apeldoorn. Er werd onder meer een televisie buit gemaakt.


De inbraak vond plaats tussen vrijdag 23:15 uur en zaterdag 18:15 uur. De dader kwam binnen door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Jongens aangehouden mishandeling en diefstal


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 december twee jongens uit Apeldoorn, een 17-jarige en een 18-jarige, aangehouden voor diefstal van een scooter. Daarnaast deelden zij klappen uit aan voorbijgangers. De jongens werden ingesloten voor nader verhoor.


Omstreeks 00:15 uur reed een Apeldoorner op zijn scooter over de Deventerstraat. Hij werd aangesproken door een groep fietsers en stopte. Hierop werd hij geslagen en geschopt en viel van zijn scooter. Twee jongens uit de groep gingen er met de scooter vandoor in de richting van het centrum. Surveillerende agenten zagen de twee jongens op de Hoofdstraat nadat zij met de scooter ten val waren geraakt. Zij werden aangehouden op verdenking van diefstal en mishandeling.
De politie heeft van twee voorbijgangers een aangifte opgenomen van mishandeling. Zij waren zonder reden geslagen door de twee jongens op de scooter. De jongens werden op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.


EINDE BERICHTEN

-----------------------



---- --