Politie Noord- en Oost Gelderland

Dinxperlo - Joyriding onder invloed alcohol


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 18-jarige jongen uit Doetinchem op de Anholtseweg in Dinxperlo aangehouden. De jongen reed zonder toestemming van de eigenaar in een auto en bleek onder invloed van alcohol. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.


Op een parkeerplaats aan de Anholtseweg werd de jongen omstreeks 03:15 uur aangetroffen door surveillerende agenten. Hij bleek zojuist in een auto te hebben gereden zonder toestemming van de eigenaar. De jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs en was onder invloed van alcohol. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,6. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Didam - Rijden onder invloed alcohol


De politie heeft zaterdagavond 20 december een 39-jarige man uit Didam op de Windstraat in Didam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.


Omstreeks 20:30 uur werd de man op de Windstraat gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 2,8. Bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Dinxperlo - Fietser onder invloed komt ten val


Een 48-jarige vrouw uit Dinxperlo is in de nacht van zaterdag op zondag 21 december op de Molenstraat in Dinxperlo van haar fiets gevallen en raakte daarbij gewond. De vrouw bleek onder invloed van alcohol.


Op de kruising Molenstraat/ Maurits Prinsstraat wilde de vrouw een auto voorlaten gaan op het kruisingsvlak en kwam daarbij ten val. Zij brak hierbij haar heup en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bij een botsing is het blazen waarop de vrouw onder invloed van alcohol bleek. In het ziekenhuis kwam een GGD arts om een bloedproef van haar af te nemen. Afhankelijk van de uitslag wordt proces-verbaal opgemaakt.


Vorden - Politie zoekt getuigen aanrijding


De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaats vond op donderdagmiddag 11 december op de Ruurloseweg in Vorden.


Een 55-jarige vrouw uit Lochem stond op de Ruurloseweg voorgesorteerd om linksaf de Wildenborchseweg in te slaan richting richting Lochem. Op het moment dat zij stond voorgesorteerd kwam er een bestelbus haar tegemoet vanuit de richting Kranenburg. Deze bestelbus raakte haar auto aan de linkerkant en reed door. Haar auto liep hierbij schade op. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze bestelbus om de zaak netjes af te handelen. Op hetzelfde tijdstip stond een vrachtwagen op de Wildenborchseweg om rechtsaf de Ruurloseweg in te slaan. Deze vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk de aanrijding gezien en wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Harreveld - Man aangehouden voor mishandeling buschauffeur


De politie heeft zaterdagavond 20 december een 20-jarige man uit Lochem op de Varsseveldseweg in Harreveld aangehouden voor het mishandelen van een buschauffeur. De man werd ingesloten voor nader verhoor.


De politie kreeg omstreeks 22:30 uur de melding dat een buschauffeur op de Varsseveldseweg was mishandeld door een man. Dankzij een goed signalement kon de politie de 20-jarige man aanhouden. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Ook beledigde hij de politieagenten. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


Winterswijk/ Eibergen/ Aalten - Woninginbraak


Tussen zaterdagavond 20 december en zondagochtend 21 december werd er op drie plekken in de achterhoek ingebroken. De daders gingen er bij alle drie de gevallen met een geldbedrag vandoor.


Op zaterdag 20 december werd er ingebroken in een woning aan de Landstraat in Aalten. De dader kwam binnen door een raam te forceren.


Op zaterdagavond werd er aan de in een woning aan de Grotestraat in Eibergen ingebroken. De dader kwam binnen door een deur te forceren.


Tussen zaterdag 18:00 en zondag 04:40 uur werd er bij een woning aan de Misterstraat in Winterswijk ingebroken. De dader kwam binnen door een raam te forceren.


's- Heerenberg - Brand in papieropslag school


In de nacht van zaterdag op zondag 21 december woedde er een brand in een papieropslag bij een school aan de Plantsoensingel Noord in 's-Heerenberg.


Omstreeks 03:00 werd de brand gemeld. De brandweer had het vuur snel onder controle. De papieropslag bevindt zich aan de achterzijde van de school en ging geheel verloren. Daarnaast ontstond er schade aan de fietsenstalling en de gevel van het schoolgebouw. Twee ruiten barsten door de brand en enkele coniferen raakten verbrand.
Getuigen die iets verdachts gezien hebben kunnen zich melden via 0900-8844.


Aalten - Grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen


De politie heeft zaterdag 20 december een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in een woning in Aalten. De eigenaren, een 15-jarige en een 46-jarige man uit Aalten, moeten zich op het politiebureau melden voor verhoor.


De politie trof een grote hoeveelheid vuurwerk aan welke in beslag is genomen. Nadat onderzocht is om welk vuurwerk het precies gaat zal dit worden vernietigd. Naast het vuurwerk trof de politie een verboden nepwapen aan. Ook deze werd in beslag genomen. Beide eigenaren van het vuurwerk moeten zich vandaag melden op het politiebureau voor verhoor.


Doetinchem - Afsteken illegaal vuurwerk


Een 20-jarige vrouw uit Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag 21 december betrapt op het afsteken van een lawinepijl.


De vrouw bond omstreeks 00:25 uur de lawinepijl tegen een lantaarnpaal en stak deze af. Hierdoor ontstond schade aan de lantaarnpaal. Dit werd gezien door een politieagent. De vrouw kreeg een boete opgelegd voor het afsteken van illegaal vuurwerk.


EINDE BERICHTEN



---- --