Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 december 2008

Verzoek bestuurder rode auto zich te melden

Oldenzaal

Een nog onbekende vrouw heeft op vrijdag 19 december op de Ganzenmarkt in Oldenzaal een 15-jarige meisje uit Oldenzaal aangereden. De vrouw is wel gestopt om te vragen of alles goed ging met het slachtoffer, maar is vervolgens verder gereden. De politie wil graag weten wie deze vrouw is.

Een 15-jarig meisje uit Oldezaal fietste op vrijdag 19 december rond 13.15 uur op de Ganzenmarkt in Oldenzaal. Ter hoogte van het CWI wilde een vrouw in een klein rood hoekig autootje afslaan. Daarbij reed ze het 15-jarige meisje aan. Zij kwam daarbij ten val. De vrouw stopte om te infomeren bij het slachtoffer of alles goed ging. Het meisje zei dat het wel mee viel. Daarop reed de vrouw verder. De politie wil desondanks met de vrouw in contact komen. Ze is 30-35 jaar oud, heeft bruin haar en droeg een wollen gestreepte trui. Daarnaast wil de politie graag mensen spreken die iets van de aanrijding hebben gezien. Mensen kunnen zich melden de politie in Oldenzaal via het telefoonnummer 0900-8844.
(08-158065)

Winkeldief aangehouden

Hengelo

Vrijdag 19 december is een 27-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kleding te hebben gestolen bij een winkel aan de Enschedesestraat in Hengelo.

Vrijdag 19 december rond 16.30 uur kreeg de politie een melding binnen dat een 27-jarige man uit Enschede mogelijk gestolen goederen aanbood aan passanten op de Stadsgravenstraat in Enschede. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt ondermeer verdacht van diefstal van een portemonnee en diefstal van kleding uit een winkel aan de Enschedesestraat in Hengelo. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-158177)

Fietser zwaar gewond na aanrijding

Enschede

Vrijdag 19 december heeft er op de kruising Hoge Boekelerweg-Noord Esmarkerondweg in Enschede een ongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een bestuurder van een bestelbusje. Een 80-jarige vrouw is hierbij zwaar gewond geraakt.

Een 80-jarige vrouw uit Nijkerk (GLD) fietste op vrijdag 19 december rond 13.30 uur op de kruising Hoge Boekelerweg-Noord Esmarkerondweg in Enschede. Een 51-jarige bestuurder van een busje wilde afslaan, maar hij zag de vrouw over het hoofd door de laagstaande zon. De vrouw is zwaar gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (08-158094)

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Haaksbergen

Van een 37-jarige man uit Enschede is op zaterdag 20 december het rijbewijs ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdag 20 december kreeg de politie Twente rond 03.00 uur een melding binnen van een verkeersongeval op de Broekheurnerweg in Haaksbergen. Het bleek dat een 37-jarige man uit Enschede met zijn auto de sloot in was gereden. Agenten hadden het vermoeden dat de man alcohol had gedronken. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft de man een ademanalyse gedaan. Daaruit bleek dat hij een promillage van 1,68 had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (08-158361)

Dronken bromfietsbestuurder raakt rijbewijs kwijt

Almelo

Een 36-jarige man uit Almelo heeft op zaterdag 20 december zijn rijbewijs moeten inleveren. De man bestuurde onder invloed van alcohol een bromfiets op de Nachtegaalstraat in Almelo.

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 20 december rond 20.00 uur een man op een snorfiets op de Nachtegaalstraat in Almelo rijden. De man, een 36-jarige Almeloër, viel op omdat hij met hoge snelheid reed en flink aan het slingeren was. Dat was reden voor de agenten om hem te controleren. De blaasproef wees uit dat de man te veel alcohol genuttigd had. Op het bureau wees een ademanalyse 1,69 promille uit. Daarop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Op het bureau bleek ook dat de snorfiets van de man te veel vermogen had. Daar heeft de man een bekeuring voor gekregen. (08-158609)

Mishandeling

Rijssen

Zondag 21 december is een 16-jarige jongen uit Rijssen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 17-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld.

Zondag 21 december kreeg de politie rond 01.30 uur een melding binnen van een mishandeling in een horecagelegenheid in Rijssen. De agenten troffen daar een 17-jarige jongen uit Rijssen aan. Hij had ondermeer een bloedneus en een gezwollen gezicht. Hij had een klap in zijn gezicht gekregen van een 16-jarige Rijssenaar. De aanleiding voor de mishandeling wordt nog onderzocht. De 16-jarige jongen is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-158706)

Eenzijdig ongeluk op A1

Hengelo

Zondag 21 december is een eenzijdig ongeval gebeurd op de A1 ter hoogte van Hengelo. Een 38-jarige man uit Almelo is van de weg geraakt. Hij raakte hierbij lichtgewond.

Een 38-jarige man uit Almelo reed op zondag 21 december rond 07.00 uur op de A1 van Oldenzaal in de richting van Hengelo. Door nog onbekende oorzaak is de automobilist van de weg geraakt. Hij raakte een ANWB-bord en is vervolgens tegen twee bomen tot stilstand gekomen. De man is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht. (08-158790/08-158791)