Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 21-12-2008

Vrouw bedreigd om parkeerplaats

ROOSENDAAL: De politie hield zaterdag vier personen aan voor
bedreiging. Een 48-jarige vrouw uit Roosendaal deed aangifte van bedreiging. Zij verklaarde die middag tegen 17.00 uur boodschappen te zijn gaan doen met haar zoon. Toen ze op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Van Beethovenlaan een parkeerplaats in wilde rijden, sneed een andere bestuurder hen af en parkeerde op het plekje. Toen de vrouw hen hierop aansprak, trok een van hen een mes en dreigde hij te steken.
De aangeefster wees de daders aan. De politie hield twee 19-jarige mannen, een 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Mechelen aan voor de bedreiging. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Drie aanhoudingen in horecagebied

ROOSENDAAL: De politie hield zondag om 05.20 uur een 24-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling van een 24-jarige vrouw uit Roosendaal op de Markt. De vrouw is ingesloten.
Om 03.45 uur is een 21-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Markt voor vechten. Er werd geen aangifte gedaan en de man is met een bekeuring in vrijheid gesteld.
Om 01.45 uur is een 34-jarige vrouw uit Achtmaal aangehouden voor belediging van een politiemedewerker. De vrouw is ingesloten en de politieman deed aangifte.

Man verdacht van bedreiging politie en woninginbraak

TILBURG/OSSENDRECHT: Een getuige meldde zich zaterdagmiddag bij surveillerende agenten. De getuige vertelde dat in de Nieuwlandstraat een onbekende man op de grond lag te rollen. De politie trof de man aan, die plotseling overeind kwam en een verwarde indruk maakte. De man was zichtbaar onder invloed van drugs en wilde niet meewerken aan een controle. Hij bedreigde de politiemensen en is aangehouden. De 21-jarige man uit Bergen op Zoom bleek ook nog gesignaleerd te staan al verdachte van een inbraak. De man is in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht begin december bij een familielid te hebben ingebroken in Ossendrecht. Hierbij werden apparatuur, drank en schilderijen weggenomen.

Beschonken bestuurder aangehouden na ongeval

OUD GASTEL: De politie hield zaterdag een 54-jarige man uit Oud Gastel aan voor rijden onder invloed. De automobilist was betrokken bij een ongeval op de Provinvialeweg Noord. Hier kwam hij op de rotonde in aanrijding met het een 52-jarige automobiliste uit Oud Gastel. Hij liet zijn rijbewijs bij haar achter en reed door. De vrouw belde de politie, die de man in zijn woning aanhield. Op het politiebureau blies de man twee verschillende uitslagen op de ademanalyse. De eerste keer kwam er ruim 1000 ug/l uit en de tweede keer gaf het apparaat een uitslag van ruim 900 ug/l. Vanwege het verschil is van de bestuurder een bloedproef afgenomen en kreeg hij een rijverbod van 14 uur. Ook is het rijbewijs van de man ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee jongeren aangehouden

ROOSENDAAL: Surveillerende bikers controleerden op zaterdagavond jeugd op het Sint Lucasplein. Bij vertrek begon de jeugd naar hen te joelen. Na hen te hebben aangesproken provoceerde de groep wederom bij het wegrijden van de politie en zij werden gevorderd het plein te
verlaten. Even later waren twee van hen terug op het plein en zij zijn aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De 16-jarige en 17-jarige Roosendaler zijn na verhoor en contact met hun ouders in vrijheid gesteld.