Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 21-12-2008

9 aanhoudingen in horecagebied

BREDA: Er was veel publiek op de been in het uitgaanscentrum in de nacht van zaterdag op zondag. Er zijn negen personen aangehouden, waarvan één voor bedreiging van een portier op de Grote Markt, drie voor het gebruik van harddrugs, twee voor verstoring van de openbare orde, één voor baldadigheid en één voor mishandeling.

Om 03.35 uur is een 25-jarige Bredanaar aangehouden voor zware mishandeling cq. poging tot doodslag. Portiers van een
horecagelegenheid aan de Reigerstraat meldde even daar voor dat er een mishandeling had plaatsgevonden. Er zou een man zou bewegingsloos op straat liggen. Het slachtoffer had een bebloed gezicht en was buiten bewustzijn. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op aanwijzen van omstanders hield de politie de 25-jarige man aan. Op camerabeelden was te zien hoe het slachtoffer nadat er een strubbeling ontstond, op de grond viel en een trap in het gezicht kreeg. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Er zijn zes bekeuringen uitgedeeld, waarvan twee voor wildplassen, twee voor verkeerd parkeren en twee voor het niet bij zich dragen van een geldige legitimatie.

Tweetal aangehouden na vernieling en valse melding

BREDA: Tegen 04.00 uur meldde een bewoner van een pand aan de
Kraanstraat onenigheid in de woning. Ter plaatse bleek dat een aantal jongeren een ruit in de voordeur hadden vernield en het brandalarm in werking hadden gesteld. De brandweer was hierdoor voor niets naar het pand gekomen. De groep jongeren was het pand uit gevlucht en de bewoner had er één in de kraag gegrepen. Op aanwijzen van getuigen hield de politie uiteindelijk een 22-jarige Bredanaar en een 20-jarige man uit Halsteren aan voor vernieling en het doen van een valse melding. Ze zijn ingesloten en van de 21-jarige bewoner van het pand is aangifte opgenomen.

Bromfietser onder invloed

BREDA: Zaterdagavond werd om 23.15 uur een 28-jarige man uit Dorst aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd, toen hij met zijn bromfiets over de Kapittelweg reed. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Na zijn aanhouding bleek uit een ademanalyse een uitslag van 690 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij zich na het drinken van 14 biertjes die avond in staat voelde de bromfiets naar behoren te besturen. De man is in vrijheid gestel na verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder blaast 1125 ug/l na verlaten plaats ongeval

WERNHOUT: Op zaterdagavond reed een 21-jarige Rotterdamse even na 19.00 uur over de Wernhoutseweg in de richting van België. Ze wilde een oprit oprijden, maar moest wachten in verband met het verkeer dat voor haar de oprit op reed. Uit tegenovergestelde richting kwam een auto aanrijding welke geen vaart minderde en er ontstond een
aanrijding, waarbij de tegemoetkomende bestuurder de voorkant van het voertuig van de Rotterdamse raakte. De bestuurder stapte even uit, maar reed bijna direct door. De politie werd gealarmeerd. Deze ging aan de hand van het kenteken op zoek naar de bestuurder. Even later hield de politie een 49-jarige man uit Wuustwezel aan. Na zijn aanhouding bleek uit een ademanalyse een uitslag van 1125 ug/l. De auto waarin hij reed was niet verzekerd, de verdachte had geen rijbewijs en hij had nog een vonnis van 25 dagen open staan. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden na vernielen autoruit

BREDA: De politie hield zaterdag een 40-jarige man uit Breda aan voor het vernielen van een autoruit aan de Nieuwe Prinsenkade. De politie hield op basis van het signalement de verdachte aan op de Slingerweg. Hij verklaarde de ruit te hebben vernield omdat de inzittenden van de auto hem geld hadden beloofd als hij ze naar een coffeeshop zou begeleiden. Toen hij geen geld kreeg besloot hij de auto te vernielen. Van de 22-jarige eigenaresse van de auto, een inwoonster van Cyprus, is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden met harddrugs

BREDA: Zaterdag werd aan het begin van de avond een 36-jarige man uit Arnhem aangehouden voor drugsbezit. De man was gefouilleerd bij het voetbalstadion aan de Rath Verleghstraat en bleek een xtc-pil, een verpakking cocaïne, vier joints en drie zakjes hennep bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. De man weigerde een
aangeboden transactie van 180, en hij is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.