Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 21-12-2008

Zoon aangehouden na mishandeling ouders

DONGEN: De politie kreeg zondag even voor 05.00 uur melding van mishandeling. Een zoon had in zijn ouderlijk huis zijn ouders
mishandeld. De ouders wilden hem tegenhouden, toen de man een kast wilde omgooien. De 21-jarige man is aangehouden. Hij zou zowel zijn 54-jarige vader als 46-jarige moeder meerdere malen tegen de grond hebben gegooid. De man is door de politie meegenomen en in verzekering gesteld. Van de ouders is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor aanranding

OOSTERHOUT: Even na 02.00 uur is zondag in de Klappeijstraat een 19-jarige Oosterhouter aangehouden voor aanranding. De politie werd even daarvoor aangesproken door een 18-meisje uit Oosterhout. Ze verklaarde door een man in haar kruis te zijn gegrepen in en
horecagelegenheid. Aan de hand van het signalement werd de verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor vernieling

WAALWIJK: Op zondag meldde een bewoner van de Paul Dukasstraat vernieling van een ruit. Een onbekende man had een raam van de deur ingetrapt en was aan het schreeuwen. De politie trof een 56-jarige man uit Vlijmen aan in de straat. Hij kon geen verklaring voor zijn aanwezigheid geven en was erg recalcitrant. Hij is aangehouden voor de vernieling Hij ontkende tijdens verhoor de vernieling te hebben gepleegd. Hij is in vrijheid gesteld.

Bestuurder onder invloed aangehouden

DONGEN: Surveillerende agenten zagen zaterdag rond 01.00 uur een auto dwars over de Eindsestraat staan. Bij het zien van de politie ontstak de bestuurder de lichten en reed weg. De auto werd staande gehouden ter controle. De 20-jarige beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het
politiebureau. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 505 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Vier rijbewijzen ingevorderd bij controle door VHT

ALTENA: Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde zaterdagavond en zondagnacht op verschillende locaties in onder andere Eethen, Andel, Veen, en Hank met behulp van een radarwagen, twee motoren en een videosurveillancevoertuig.
Er zijn vier rijbewijzen ingevorderd en één voertuig in beslag genomen.

Op de Provincialeweg-Oost te Wijk en Aalburg werd een rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die 141 km/u reed, waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

Op de Spijksesteeg te Gorinchem werd een rijbewijs ingevorderd van bromfietser die 31 km/u te hard reed. Het betrof hier een beginnend bestuurder.

Op de Provincialeweg-Zuid in Meeuwen werd een rijbewijs ingevorderd van een automobilist die met 125 km/u reed, op een weg waar 50 km/u is toegestaan. Deze bestuurder was ook een beginnend bestuurder.

Op de Provincialeweg-Zuid in Eethen werd een rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die met een gemiddelde snelheid reed van 168 km/u in het 80 km/u gebied. Ook reed de automobilist gemiddeld 139 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 206 km/u bij deze automobilist, waar 80 km/u is toegestaan. Gezien de constante zeer hoge snelheden is tevens de personenauto van de bestuurder in beslag genomen en weggetakeld. Ook wordt voor de bestuurder een Educatieve Maatregel Gedrag opgestuurd naar het CBR.

In totaal werden met behulp van de radarwagen 166 overtredingen geconstateerd. Hiervan zaten er meer dan 100 boven de 100 km/u op een 80 km/u-weg. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 206 km/u.

Scooterrijder gewond na aanrijding met doorrijden

KAATSHEUVEL: Een 61-jarige man uit Waalwijk reed zaterdag even na 19.00 uur over de Kinkenpolder in de richting van de kruising met de Europalaan. Toen het licht op groen sprong reed de man de kruising over. Op dat moment kwam er een auto over de kruising aan gereden in de richting van Kaatsheuvel. De bestuurder stopte niet bij het verkeerslicht en er ontstond een aanrijding. De scooterrijder kwam ten val en hield letsel over aan zijn been. Ook zijn scooter en jas raakte beschadigd. De automobilist reed door na het ongeval.
Van de scooterrijder is aangifte opgenomen. Ook nam de politie verklaringen van getuigen op.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: Een 35-jarige automobilist reed zaterdag even na 22.00 uur over de A27 ter hoogte van Galgeveld. De man reed door onbekende oorzaak tegen de vangrail en liep hierbij gezichtsletsel op. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Breda voor behandeling. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en van hem is bloed afgenomen door een arts. Dit zal worden opgestuurd voor onderzoek. Uit een eerste onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.