Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 21-12-2008

7 aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag was er een relatief rustige sfeer in het uitgaanscentrum van de stad. De politie hield zeven personen aan, waarvan één voor wildplassen, één voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs, één voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en een voor vernieling.

Er zijn drie aanhoudingen verricht voor mishandeling. Getuigen meldden rond 23.30 uur dat er een vrouw zou worden geslagen op de NS Plein. De politie trof een 28-jarige Tilburgse aan die verklaarde te zijn geslagen door haar vriend. Ze wilde geen aangifte doen. De politie hield een 24-jarige Tilburger aan in het Park van Horion. De man is ingesloten.
Om 02.30 uur is een 23-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige Tilburgse vrouw. De vrouw zag dat een vriendin ruzie had met een man op de Paleisring en wilde de twee scheiden. Ze kreeg van de man een klap in het gezicht en hield een gezwollen wang over. De 23-jarige man is aangehouden als verdachte en komt in aanmerking voor een 'weekendje weg'.
Een 22-jarige man uit Tilburg werd om 04.20 uur aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige man uit Biezemortel. De man liep met een stel vrienden door de Veemarktstraat toen hij zonder enige reden meerdere klappen in het gezicht kreeg. De 22-jarige man werd
aangehouden en komt in aanmerking voor een 'weekendje weg'.

Ook zijn er 24 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 4 voor het drinken van alcohol op straat, 11 voor wildplassen, 2 voor het niet bij zich dragen van een geldig legitimatiebewijs, 2 voor het parkeren op een taxistandplaats, 2 voor baldadigheid, 1 voor het negeren van rood verkeerslicht, 1 voor het rijden over een fietspad met een motor, 1 voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring.

Wandelaar aangehouden op snelweg

TILBURG: De politie kreeg zaterdag even voor middernacht meerdere meldingen van een wandelaar op de A65. De politie trof een 47-jarige Bredanaar aan op de rijksweg. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol en is aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is in vrijheid gesteld met een bekeuring voor openbare dronkenschap en voor lopen op de snelweg.

Aanhouding na mishandeling

TILBURG: De politie hield zaterdagmiddag een 27-jarige Tilburger aan voor mishandeling van een 23-jarige Tilburger. De mishandeling vond diezelfde zaterdag plaats op de Heuvel. De gedupeerde was die nacht aangehouden voor mishandeling, maar bleek zelf ook gedupeerde. Hij verklaarde door een portier te zijn mishandeld. De man zou hem hebben geschopt en geslagen. De gedupeerde hield letsel in het gezicht over aan de mishandeling en deed aangifte. Hij is zelf in verzekering gesteld in verband met mishandeling van een portier.

Man verdacht van bedreiging politie en woninginbraak

TILBURG/OSSENDRECHT: Een getuige meldde zich zaterdagmiddag bij surveillerende agenten. De getuige vertelde dat in de Nieuwlandstraat een onbekende man op de grond lag te rollen. De politie trof de man aan, die plotseling overeind kwam en een verwarde indruk maakte. De man was zichtbaar onder invloed van drugs en wilde niet meewerken aan een controle. Hij bedreigde de politiemensen en is aangehouden. De 21-jarige man uit Bergen op Zoom bleek ook nog gesignaleerd te staan al verdachte van een inbraak. De man is in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht begin december bij een familielid te hebben ingebroken in Ossendrecht. Hierbij werden apparatuur, drank en schilderijen weggenomen.

Tweetal beroofd door onbekende mannen

TILBURG: Een 20-jarige man en een 17-jarige uit Tilburg zaten
zaterdagavond rond 21.30 uur op een bankje aan de Goirkekanaaldijk, toen er plotseling twee mannen aan kwamen rennen. De gemaskerde mannen bedreigden de twee met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eisten waardevolle spullen. Een van hem pakte de 17-jarige jongen vast en pakte zijn portemonnee af. Hierna gingen de onbekende mannen er vandoor. De gedupeerden gingen in de omgeving op zoek naar de daders en meldden het incident om 23.00 uur bij de politie. Deze heeft aangifte opgenomen van beide gedupeerden.

Man gewond na eenzijdig ongeval

TILBURG: Een 19-jarige inwoner van Tilburg raakte zaterdagochtend gewond na een aanrijding op de kruising tussen de Bosscheweg en de Ringbaan Oost. Getuigen meldden dat de bestelbus vanuit de richting van het Wilhelminakanaal de kruising op reed en tegen een verkeersmast aan botste. Het voertuig tolde en kwam op de kruising tot stilstand. De bestuurder zou volgens getuigen in eerste instantie bekneld zijn geraakt. Bij aankomst van de ambulance en brandweer stapte de man echter zelf uit. De man is voor onderzoek overgebracht naar het Elizabeth ziekenhuis. Van de man is bloed afgenomen voor een
bloedproef in verband met mogelijk alcoholgebruik. Zijn letsel is onbekend. De gemeente en Essent zijn gekomen voor reiniging van het wegdek en reparatie van de verkeersmast.