Ingezonden persbericht


Persbericht
(21-12-2008)

Langste Volleybalwedstrijd ooit halverwege

Wereldrecordpoging halverwege, 30 uur achter de rug!

De studenten van SVU Volleybal zijn halverwege de wereldrecordpoging die ze dit weekend spelen. Zaterdagochtend om 08.00 begonnen de 24 volleyballers fanatiek met een volleybalwedstrijd die uiteindelijk 60 lange uren moet gaan duren.

Na een lange nacht zijn er nog 22 spelers over. De eerste speler werd op zaterdagavond helaas al geveld door de "man met de hamer". De tweede afvaller ging omstreeks 07.00 ­ de wedstrijd duurde op dat moment al zo'n 23 uur- met een knieblessure van het veld en rechtstreeks door naar de eerste hulp van het VU Ziekenhuis.
Zojuist, om 14.00 uur zaterdagmiddag, stond de teller op 30 uur exact en was de 110e set van deze wedstrijd in gang.

Het sportcentrum VU op Uilenstede in Amstelveen is dit hele weekend het decor van deze poging om het Guinness Book of Records te halen. Maandagmiddag om 14.45 uur zijn pers, publiek, organisatie én sporters bijeen om het verbreken van het record mee te maken en te vieren. Hiervoor bent ook u van harte uitgenodigd.
De volleyballers proberen vervolgens nog door te gaan tot 20.00 uur maandagavond om zo het record scherp te stellen op precies 60 uur.

Alle informatie over deze wereldrecordpoging is te vinden op http://marathon.svuvolleybal.nl