Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekend 19 t/m 21 december 2008

Purmerend, Wormerveer, Wijdewormer, Edam, Noordbeemster, Zuidbeemster, Volendam, 21-12-2008 o Met onder andere: Aanrijding op de A7, anti-bont demonstratie rustig verlopen, auto te water en rijden met drank op.

Hennepplantage

Edam, 19 december 2008

De politie is op aangeven van energiebedrijf Nuon een pand aan de Nijverheidsstraat binnengegaan. De aanleiding van deze actie was een storingsmelding in het pand. Het energiebedrijf constateerde bij deze storing een buitengewoon hoog energieverbruik en heeft de politie gebeld. Binnengekomen in het pand troffen de agenten een
hennepkwekerij bestaande uit ruim 2600 planten aan. De kwekerij is ontmanteld en het pand is afgesloten. De recherche stelt een onderzoek in.

Auto's in brand

Purmerend en Wormerveer, 19 en 21 december 2008

De politie kreeg vrijdagavond 22.24 uur melding van een brandende auto op de Flevostraat in Purmerend. De brandweer heeft de auto geblust. Op zondag 02.43 uur stonden twee personenauto's op de Oude Blaauwweg in Wormerveer in brand. Na het blussen van de auto's zijn de wrakken door bergers zijn weggetakeld. Ook hier is de oorzaak van de brand nog onbekend. De politie onderzoekt de oorzaak van de branden.

Aanrijding op A7

Wijdewormer, 20 december 2008

Zaterdagochtend om 01.35 uur heeft een aanrijding tussen vier auto's plaatsgevonden op de A7 richting Purmerend ter hoogte van de afslag Wijdewormer. Politie, brandweer en ambulances zijn ter plaatse gegaan. Getuigen verklaarden dat een auto met hoge snelheid over de A7 reed en over de kop sloeg. De achter op komende voertuigen konden niet meer uitwijken. Daarbij zijn vijf slachtoffers gevallen. De 22-jarige bestuurder uit Lelystad van de auto die over de kop sloeg is met ernstig letstel naar het AMC in Amsterdam gebracht. Vier anderen zijn met lichter letsel naar het Waterlandziekenhuis overgebracht. Om uit te kunnen sluiten dat er slachtoffers in het water terecht zijn gekomen hebben duikers de omringende sloten geschouwd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.

Anti-bont demonstratie rustig verlopen

Zaandam, 20 december 2008

De politie heeft zaterdag een anti-bont demonstratie in het centrum van Zaandam begeleid. Circa 100 demonstranten verzamelden zich op het grasveld aan de Houtveldweg om vanaf dat punt een route te lopen door het centrum van Zaandam. De politie hanteerde het uitgangspunt om de demonstratie te begeleiden en rustig te laten verlopen. De tocht is gestart om 13.30 uur en was om 17.00 uur ten einde. Er hebben geen incidenten plaatsgevonden en er zijn ook geen aanhoudingen verricht. De politie is erg tevreden over het verloop van deze actie. De demonstranten liepen de route: Houtveldweg, fietstunnel, Provinciale weg, Rustenburg, Stationsstraat, Westzijde, Peperstraat, Savorin Lohmanstraat, Zuiddijk, Burcht, Prins Hendrikkade, Wilhelminastraat, Nicolaasstraat, Hogendijk, Provinciale weg, Albert Heijnweg en weer terug naar de Houtveldweg.

Auto te water

Noordbeemster, 21 december 2008

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie om 00.59 uur melding van een te water geraakte auto. De auto lag op zijn kop in het water aan de Kerkweg. De twee inzittenden, een 43-jarige vrouw en 42-jarige man uit Oudendijk, zijn door omstanders uit het voertuig gehaald. De politie nam een blaastest af waaruit bleek dat de bestuurder van de auto een boven de toegestane grens alcohol had genuttigd. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen. De man en vrouw zijn voor controle naar het Waterlandziekenhuis overgebracht.

Rijden met drank op

Zuidoostbeemster, 20 december en Purmerend 21 december 2008

Een 54-jarige man uit Wormerveer is zaterdagavond op de A7 aangehouden vanwege rijden onder invloed van alcohol. Agenten kregen de auto in het vizier vanwege het rijgedrag van de bestuurder.

De bestuurder is heengezonden met een rijverbod. Zondagochtend om 05.20 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Purmerend staande gehouden op de Meteorenweg. De blaastest wees uit dat de bestuurder te veel alcohol op had om achter het stuur te mogen zitten. De man kreeg een tijdelijk rijverbod.

Dronken mannen aangehouden

Purmerend, 21 december 2008

Een 41-jarige man uit Purmerend is in de nacht zaterdag op zondag even na 01.00 uur aangehouden. De man was dronken en liep over de Koemarkt. Nadat agenten hem aanspraken over zijn gedrag begon hij de agenten uit te schelden. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Dezelfde nacht om 03.49 uur is een 19-jarige man uit Purmerend aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was luidruchtig en schreeuwde ter hoogte van een bushokje aan de Persijnlaan. Agenten hebben hem meegenomen naar het politiebureau.

Heler aangehouden

Purmerend, 20 december 2008

Agenten hielden zaterdagavond een bromfietser aan op het John F. Kennedyplein omdat hij zonder helm reed op een bromfiets. De bestuurder bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en niet in het bezit te zijn van het rijbewijs. Bij navraag van het kenteken van de bromfiets bleek dat dit ook niet in orde was. De 20-jarige Purmerender is aangehouden vanwege heling en de bromfiets is in beslag genomen.

Bromfiets onderuit

Volendam, 21 december 2008

De politie kreeg zondagochtend om 00.11 uur melding dat twee 16-jarige jongens met hun bromfiets onderuit zijn gegaan. Zij zaten samen op de bromfiets en kwamen om nog onbekende reden ten val op het korte stuk van de Bootslot. Agenten zijn ter plaatste gegaan en doen onderzoek naar het voorval. De jongens zijn met lichte verwondingen naar het Waterlandziekenhuis overgebracht.