Herdenkingsdienst voor gesneuvelde sergeant

21 december 2008, 14.51 uur

Met een indrukwekkende en emotionele herdenkingsdienst op Kamp Holland is door de militairen in Uruzgan afscheid genomen van hun collega, sergeant Mark Weijdt. Militairen en burgers van Task Force Uruzgan en coalitiepartners kwamen samen om Mark de laatste eer te bewijzen.

In verschillende toespraken werd ingegaan op het werk en het leven van de vrijdag gesneuvelde sergeant. Persoonlijke muziek werd afgewisseld met gedichten, waaronder één die was aangedragen door zijn vriendin. De dominee sprak zijn zegen uit over Mark, over zijn laatste reis naar huis en over de mannen waar hij groepscommandant van was. Zij begeleiden hem naar Nederland.

Na de herdenkingsdienst werd de kist met het lichaam van Mark op een open Mercedes Benz door een erehaag van militairen naar een gereedstaand vliegtuig gereden. Een doedelzakspeler begeleidde de stoet. Acht naaste collega's droegen de met Nederlandse vlag bedekte kist het laatste stuk het vliegtuig in, dat vervolgens Marks laatste reis inzette, op weg naar zijn familie.