Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-12-2008 o Persberichten district I

HELING
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 20 december op de Zuidendijk een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling. De man reed op een fiets waarvan de politie het vermoeden had dat die was gestolen. Bij controle bleek dat het geval. De fiets was in 2003 in IJsselstein gestolen. De man is aangehouden, de fiets in beslag genomen.

NEP-GLAZENWASSER AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Een 21-jarige man uit Dordrecht heeft zaterdagavond 20 december bij bewoners aan de Willem de Rijkstraat geprobeerd geld te innen voor het schoonmaken van de ruiten. Eén van de bewoners wist door berichtgeving in de media dat het hier zou kunnen gaan om een oplichtingstruc en belde de politie. Na een korte zoektocht kon de politie de verdachte aanhouden voor poging tot oplichten. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. In overleg met Justitie is besloten dat de man, die al vaker is aangehouden omdat hij als nep-glazenwasser geld komt innen, nu direct zijn gevangenisstraf gaat uitzitten. Hij had nog een straf staan in verband met eerdere delicten.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagnacht 21 december aan de Molenvliet twee jongens uit Zwijndrecht van 16 en 17 jaar aangehouden. De twee hadden een conflict gehad in een horecagelegenheid aan de Molenvliet en hadden hun opponent met een glas in het gezicht geslagen. Het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beveiligers van de horecagelegenheid hadden direct de verdachten staande gehouden en hen overgedragen aan de politie. Beide verdachten zijn op het politiebureau in verzekering gesteld en worden nog gehoord.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht is zondagnacht bij een controle op de Rechte Zandweg zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Bij een controle viel op dat het in de auto sterk naar alcohol rook. Ook had de man bloeddoorlopen ogen en was hij wat onvast ter been. De blaastest bevestigde wat de politie reeds vermoede. De man had een promillage van 1,35 waar bij een beginnend bestuurder maximaal 0,2 is toegestaan. Daarnaast bleek dat de man al eerder bij een alcoholcontrole was aangehouden vanwege een te hoog promillage. Het rijbewijs van de man is ter plaatse ingevorderd.

ZES AANHOUDINGEN NA VERNIELING, TWEE NA DIEFSTAL DORDRECHT - De politie heeft zondagnacht 21 december zes mannen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar aangehouden op de Achterhakkers. De zes, afkomstig uit Dordrecht, Zwijndrecht en Alphen aan den Rijn, worden verdacht van vernieling van de ruiten van twee schepen aan de Binnen Kalkhaven. Ook zouden zij fietsen in het water hebben gegooid. Alle personen zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze in verzekering zijn gesteld. De verdachten zijn ondertussen verhoord. Vier van de zes verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, in afwachting van een vervolg.
Terwijl de politie de groep had aangehouden op de Achterakkers zag men twee mannen een stukje verderop fietsen pakken die daar op de grond lagen. De beide mannen fietsten er direct mee weg. Na een korte achtervolging op de fiets kon de politie de twee mannen van 20 en 24 uit Amsterdam en Dordrecht aanhouden. Ook deze mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Zij zijn zondagochtend na verhoor weer vrijgelaten.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagmiddag 21 december aan de Schildmansambacht een 39-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw hebben mishandeld. De man is meegenomen door de politie en in verzekering gesteld. Hij wordt nog gehoord. De vrouw heeft aangifte gedaan.