Ingezonden persbericht


Persbericht 0839

Kerstvakantie in de Biesbosch

Dordrecht, 15 december 2008

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in de kerstvakantie allerlei activiteiten, van Snertvaartochten door de winterse Biesbosch tot een feestelijke Kerstvaartocht met buffet naar Slot Loevestein.

Ganzen kijken
De polders in de Biesbosch zijn in deze tijd van het jaar belangrijke pleister- en foerageer-plaatsen voor ganzen en andere watervogels. Tijdens de Snertvaartocht en de Glühweintocht met de Halve Maen, de fluisterboot op zonne-energie, is er volop gelegenheid om vogels te kijken. Er gaan Biesboschgidsen mee om uitleg te geven. Als er veel te zien is, wordt de Halve Maen stilgelegd zodat iedereen een kijkje door de telescoop kan nemen. Tijdens de Glühweintocht op 29 december is er voor de gasten een glas Glühwein met oliebollen, tijdens de Snertvaartochten wordt erwtensoep geserveerd. De Glühweintocht vindt plaats op maandag 29 december, Snertvaartochten zijn er op zondag 21 december, maandag 22 december, zondag 28 december en zondag 4 januari. De tochten beginnen steeds om 12.30 uur met een beamerpresentatie op de Halve Maen over de vogels in de Biesbosch. Rond 15.00 uur meert de boot weer af bij het Biesboschcentrum. De Winterse Huiswaardtocht is een combinatie van een vaartocht met de Halve Maen en een stevige wandeling (2 uur) onder leiding van gidsen. De wandeling voert over de dijkjes rond de voormalige graslandpolder de Huiswaard, nu een ruig natuurontwikkelingsgebied. Terug aan boord is er Glühwein. Datum: zaterdag 27 december, 12.30 tot 16.00 uur.

Feestelijke tochten met buffet
De Halve Maen vaart op 23 en op 30 december vanaf de Riedijkshaven in Dordrecht naar Slot Loevestein (14.00 - 20.00 uur). Na de rondleiding door het kasteel is er op de terugweg een feestelijk buffet aan boord. Ook op tweede kerstdag is er een feestelijke tocht: de Biesbosch-brunchtocht (10.30 - 13.00 uur).

Informatie en reserveren
Voor alle tochten is reserveren noodzakelijk. Voor informatie over prijzen en reserveringen kunt u bellen met Biesboschcentrum Dordrecht, (078) 630 53 53. Het adres van het centrum is Baanhoekweg 53, Dordrecht. Openingstijden in de kerstvakantie: van 10 tot 17 uur, gesloten op 25 december, 1 en 2 januari.