Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Kerst in de Hortus

Sfeervol Midwinterevenement op de kortste dag van het jaar


· Zondag 21 december 2008

Op de kortste dag van het jaar beleeft u de gezelligste dag van het jaar in de Leidse Hortus.

Op zondag 21 december is de Hortus namelijk in kerstsfeer. Kom langs en geniet van klassieke en moderne kerstliederen, dampende glühwein, warme chocolademelk en natuurlijk traditionele winterhapjes. Er knappert een knus kampvuur en de kas is feeëriek verlicht.

Wilt u meer weten over de symboliek van Kerstmis? Dan kunt u deelnemen aan de speciale kerstrondleidingen.

Beleef het kerstgevoel in de Hortus

Van Abba's I have a dream tot Bryan Adams' Christmas time, van White Christmas van Bing Crosby tot het overbekende Jingle Bells; Popcore @ll Sounds zingt ze allemaal. Het 80 leden tellende popkoor uit Voorschoten neemt u van 13.00 tot 13.30 uur en van 14.15 tot 14.45 uur mee op een muzikale kerstreis. Meezingen mag!

Tussen de optredens van het kerstkoor, van 13.30 tot 14.15 uur, kunt u deelnemen aan een speciale wandeling over de symboliek van Kerstmis. U krijgt antwoord op de vragen waarom we een kerstboom in huis halen en waarom we ons huis versieren met lichtjes. Wat is de symboliek van hulst en mistletoe en waarom kussen we elkaar juist onder die - giftige!- plant? Natuurlijk kunt u ook genieten van glühwein, warme chocolademelk, kersthapjes en een knus haardvuur.

21 december is tevens de laatste dag dat de Hortus dit jaar geopend is. De Hortus opent zijn deuren weer op vrijdag 2 januari 2009.

Midwinterevenement in de Hortus botanicus

Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Wanneer
Zondag 21 december 2008

De tuin is geopend van 10.00 - 16.00 uur

Kosten

Entree
5 euro

Entree 65+
3 euro

Kinderen 4-12 jaar, CJP
2,50 euro

Museumkaart
Gratis

Informatie
071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Toegankelijkheid
Een deel van de Hortus, o.a. de Victoriakas, is niet goed bereikbaar voor mindervaliden die gebruik maken van een rolstoel of rollator.

Aan de redactie:

Voor informatie over het Midwinterevenement kunt u contact opnemen met Patricia Vandecasteele. vdcasteele@hortus.leidenuniv.nl

9 december 2008, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden. Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw e-mailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Patricia Vandecasteele
Hortus botanicus Leiden - Marketing en Sales
vdcasteele@hortus.leidenuniv.nl 071 - 5275144