Gemeente Schiedam


December

Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen

17 december 2008

Een leuk idee om samen met bewoners en buurtgenoten uit te voeren? Vanaf nu kan dat!

Wij zoeken mensen die hier een actieve rol in willen spelen.

Vanaf 19 december kunnen bewoners leuke ideeën indienen om zelf uit te voeren. Het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie heeft veel geld beschikbaar gesteld om bewonersinitiatieven uit te kunnen voeren. Maar liefst 180.000 euro voor Nieuwland en 300.000 voor alle andere wijken.

Dit geld is beschikbaar voor bewoners. Het wordt besteed door bewoners. En ook bewoners toetsen de ideeën van bewoners. Dit laatste gebeurt in de regiegroep.

Is dat iets voor u: deelname aan de regiegroep dan willen wij dat graag van u weten.

Wat doet de regiegroep
De regiegroep toetst de ideeën van bewoners op haalbaarheid en betaalbaarheid, kan het beheer en onderhoud gegarandeerd worden, is het geen privébelang en is het niet in strijd met de wet.

Het college van burgemeester en wethouders wil in ieder geval drie regiegroepen samenstellen. Eén voor Nieuwland, één voor Oost en één voor de andere zeven wijken. De regiegroepen bestaan uit bewoners van deze wijken. De regiegroepen krijgen ondersteuning vanuit de gemeente.

Bent u:
Inwoner van Schiedam?
Betrokken bij uw buurt en wijk?

Dan bent u misschien de juiste persoon om in een van de drie regiegroepen plaats te nemen.

Download hier het aanmeldingsformulier

Nieuwsgierig geworden: neem contact op met mevrouw B. Graaf, telefoon 010-2191032 of via e-mail: b.graaf@schiedam.nl

Uw belangstelling kunt u tot en met 10 januari 2009 schriftelijk kenbaar maken. Graag willen wij dan de volgende gegevens van u weten: naam, adres, emailadres (indien aanwezig), telefoon en welke regiegroep. Daarnaast zien wij graag in maximaal tien zinnen een korte omschrijving waarom u graag wilt deelnemen tegemoet. Dit kunt u zenden naar:
Gemeente Schiedam
Afdeling Wijkontwikkeling
Postbus 1501
3100 EA Schiedam
Of per e-mail aan: h.v.grootel@schiedam.nl

Er mogen maximaal zeven bewoners per regiegroep worden benoemd. Als meer mensen zich voor een regiegroep opgeven dan selecteren wij op de motivatie en de goede afspiegeling van de wijken.

Klik hier voor meer informatie.