Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 21-12-2008

Vernield

VEENENDAAL- Op zaterdag 20 december werden twee mannen aangehouden na vernieling en belediging. Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat een parkeerautomaat aan de Willem de Zwijgerstraat was opgeblazen door vuurwerk. Een 46-jarige getuige uit Veenendaal zei hier wat van en een van de vernielers kwam op de man aflopen en bedreigde en stompte de man. De politie werd gewaarschuwd en het vernielersduo in de leeftijd van 25 en 30 jaar uit Amerongen en Veenendaal werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lastig persoon

VEENENDAAL- Op zaterdag werden twee personen aangehouden. Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een 39-jarige man uit Veenendaal werd vastgehouden door portiers bij een horecagelegenheid aan op de Markt. De man was erg vervelend, onder invloed en agressief. Agenten kwamen ter plaatse en de man had een hoofdwond en werd aangehouden door de agenten. De man verzette zich hevig en eenmaal in de auto trapte hij ook nog een ruit kapot. Onderzoek wees uit dat de man vervelend was geweest. Door een portier werd hij eruit gezet. De portier zou hier mogelijk teveel geweld hebben gebruikt en agenten vroegen de 32-jarige man uit Houten naar het bureau te komen. Hier is hij verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding auto/motor

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Op vrijdagavond raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding. Omstreeks 23.40 uur reed een motorrijder over de Hoofdstraat. De 23-jarige bestuurder uit Utrecht kwam hier in aanrijding met een 53-jarige automobilist uit Driebergen. Hij kwam uit de Oranjelaan. De motorrijder vloog over de auto heen en liep in ieder geval een armbreuk op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Fietsverlichtingscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op vrijdag 19 december werd van 18.00 uur tot 20.30 uur een fietsverlichtscontrole gehouden. In totaal werden 57 fietsers gecontroleerd. Bij deze controle werkte ook een fietsenmaker mee en als men de fietsverlichting ter plekke liet maken en verviel de bekeuring. 45 fietsers kozen voor deze optie. 12 Niet en zij kregen een bekeuring.

Een 36-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd gecontroleerd op de Maleborduurstraat. Hij voerde ook geen licht op de fiets en had geen id bij zich. De man werd gevraagd te stoppen. Dit deed hij niet en liep snel een horecagelegenheid in. De vrouw van de man stond buiten en vroeg hem om naar buiten te komen. De man deed dit en werkte rustig mee. Kennelijk zagen andere bezoekers hier de aanleiding om de agenten lastig te vallen en wilde de man ontzetten. Zijn vrouw belette de agenten ook. Verschillende personen kregen een klap met de wapenstok. De man werd aangehouden en kreeg op het bureau een bekeuring voor niet hebben van ID en rijden zonder verlichting. Tegen de vrouw van de man is ook proces-verbaal opgemaakt voor belemmering.