Politie Drenthe

Zondag

Assen, 21-12-2008

Controle vuurwerkteam in Zuid-Oost

COEVORDEN / NIEUW AMSTERDAN Zaterdagheeft het vuurwerkteam een vuurwerkcontrole gehouden in Schoonebeek, Coevorden e.o. In de omgeving van de grensovergang werden in totaal zes verdachten aangehouden en bekeurd. Een verdachte uit Hoogeveen voor het in zijn bezit hebben van 100 strijkers, een verdachte uit Zwolle voor 100 knalpatronen, een verdachte uit Steenwijk voor knalpatronen en munitie, een verdachte uit Giethoorn voor munitie en knalpatronen, een verdachte uit Emmen voor een vuurwerkpistool en munitie en knalpatronen.

Mishandeling in zwembad

DALEN Tijdens een onenigheid over het roekeloze gebruik maken van een glijbaan in het zwembad van de Huttenheugte aan de Reindersdijk, heeft de politie een 39-jarige inwoner van Mijnsheerenland aangehouden. De man stoorde zich aan het gedrag van een 19-jarige inwoner van Stadskanaal en sloeg hem met zijn vuist op mond. Hierdoor brak een tand af. De verdachte werd na overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt. (08-201375)

Invordering rijbewijs
EERSTE EXLOERMOND Zaterdag vorderde de politie het rijbewijs van een 32-jarige inwoner van Nieuw Buinen in. De man reed in zijn auto met een snelheid van 130 km/u over de Drentse Mondenweg. De toegestane snelheid bedraagt 80 km/u. (08-201442)

Eenzijdig ongeval onder invloed
WESTERBORK In de nacht van zaterdag op zondag reed een 39-jarige Emmenaar met zijn auto op de N381 de sloot in. De man verklaarde door een automobilist ingehaald te zijn terwijl er ook een tegenligger aan kwam. Om een aanrijding tussen deze twee te voorkomen moest hij naar rechts sturen en kwam in de sloot terecht. Met een pijnlijke knie werd hij met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat er sprake was van alcoholgebruik werd van de man in het ziekenhuis een bloedproef genomen. De uitslag zal binnenkort bekend worden. (08-201501)

Alcomobilisten in Drenthe

HOOGEVEEN Een 17-jarige inwoner van Elim werd in de nacht van zaterdag op zondag door de politie bekeurd. Deze beginnende bestuurder reed in een 45-km-auto over de Boekweitlaan en bleek onder invloed te zijn. Hij blies 430 ug/l waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd. (08-201526)

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag reed een 27-jarige Hoogevener in zijn auto over de Sterrenlaan. Hij bleek onder invloed, 395 ug/l, te verkeren. Hij werd bekeurd. (08-201500)

EMMEN Een 37-jarige Rotterdammer liep zaterdagavond tegen de lamp. Hij reed slingerend in zijn auto over de N34 waarna hij gecontroleerd werd. Hij blies 605 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-201473)

ZUIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie op de Brink Oostzijde een 30-jarige automobilist uit t Zandt. De man had kort daarvoor bij het wegrijden van een parkeerplaats van een hotel 2 fietsen en twee autos geraakt. Hij bleek onder invloed, 940 ug/l, te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-201509)

EMMEN Aan de Warmeerweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige beginnende bestuurder uit Emmen gecontroleerd. De man blies 325 ug/l waarna er proces-verbaal werd opgemaakt. (08-201513)

Tasjesroof
EMMEN Zaterdagavond vond er een tasjesroof plaats aan het Willinkplein, ter hoogte van de toegangsdeur van de Monetpassage. Toen een 87-jarige vrouw omstreeks 22.30 uur de deur wilde openen werd haar tas door twee onbekende jongens onder haar arm weggepakt. De knapen namen hierna rennend de benen. (08-201479)

Politie houdt ruziezoeker aan

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 20-jarige Hoogevener aan terzake mishandeling. In een cafetaria aan de Grote Kerkstraat had hij een 23-jarige man uit Enschede na een woordenwisseling een klap tegen zijn neus gegeven. (08-201507)

Politie zoekt getuigen van een vechtpartij
MEPPEL Na een melding over een vechtpartij in de Rembrandtlaan trof de politie zaterdagmiddag twee kemphanen met hoofdletsel aan. Het duo had over en weer geslagen en verklaarde ruzie te hebben gehad over een vrijgekomen autoparkeerplaats bij het winkelcentrum. De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets kunnen zeggen over het ontstaan van deze vechtpartij. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (08-201415)

Aanhoudingen na vechtpartij
NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie drie aanhoudingen verricht bij een discotheek aan de Vaart ZZ. De onrust ontstond nadat een 19-jarige militair uit Klazienaveen in de discotheek een 18-jarige plaatsgenoot met een glas in zijn gezicht had geslagen. Na de aanhouding van de dader liet een 22-jarige Emmenaar hierover zijn ongenoegen blijken en begon te schelden en beledigde de politie. Na herhaaldelijk waarschuwen werd hij aangehouden terzake belediging en ingesloten. Een 19-jarige Emmenaar die met een aantal mensen in een voor de discotheek staand taxibusje zat, beledigde eveneens de politie en schopte vanuit het busje een portier van de discotheek. De Emmenaar werd uit de bus geplukt, aangehouden en eveneens ingesloten. (08-201528 / 08-201525 / 08-201514)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280