Gemeente Hilversum

De heks en de hut op kippenpoten in Theater Gooiland

21 december 2008

Aanvang 15.00 uur.

Meesterverteller, acteur en zanger Frank Groothof brengt samen met enkele topmusici binnen de klassieke muziek het spannende sprookje `De heks en de hut op kippenpoten'.

Meesterverteller, zanger, acteur en duivelskunstenaar. Deze eigenschappen zitten allemaal in de vakman Frank Groothof. In het spannende sprookje `De heks en de hut op kippenpoten' is het Groothof die van het begin van de voorstelling tot het einde al deze disciplines samenbrengt voor jong én oud.

Groofhof (onder meer bekend van Sesamstraat) doet het deze keer niet alleen. De topmusici van `Holland Wind Players' laten de spannende muziek van de Russische componist Modeste Mousorgsky samensmelten tot magische klanken. De wereldberoemde muziek uit de `Schilderijententoonstelling' en bloedstollende liederen uit `Liederen en dansen van de dood' vormen de muzikale achtergrond van dit verhaal over Baba Yaga, de heks der heksen. Tevens is Frank Groothof de ambassadeur van Het Sprookjesfestival. Vanwege zijn prachtige sprookjesvoorstellingen en vertellingen is hij de beste ambassadeur die we ons kunnen wensen.

Het verhaal
`De heks en de hut op kippenpoten' is het verhaal van Hans die door zijn vader erop uit wordt gestuurd naar het woeste woud waar de heks Baba Yaga in haar hut op kippenpoten woont. Hans moet Baba Yaga overhalen om hem de kunst van het goud maken te leren. Maar voor hij in de leer gaat spreken ze een prijs af. Het kost Hans zijn schaduw... Als Hans erachter komt hoe hoog de prijs is die hij heeft betaald, doet hij er alles aan om zijn schaduw terug te krijgen. Zal het hem lukken Baba Yaga te slim af te zijn?

Doelgroep: vanaf 5 jaar
Toegang: EUR 15,00; Kinderprijs: EUR 12,50

Adres
Theater Gooiland, Emmastraat 2, 1211 NG Hilversum