Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 21-12-2008

Alcoholcontrole

HOUTEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 20 december op de Essenkade en de Weg naar de Poort een alcoholcontrole uitgevoerd.

Tijdens de controle werden 966 bestuurders gecontroleerd.18 Bestuurders werden aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken. Het hoogst gemeten percentage was

515 ug/l. Eén bestuurder werd in korte tijd voor de tweede keer gepakt met alcohol op.

Man aangehouden voor vernieling

IJSSELSTEIN Zaterdagmiddag heeft de politie een man op de Ringoven aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Door getuigen werd rond 17.20 uur naar de politie gebeld omdat een man midden op straat met ontbloot bovenlichaam vernielingen aan het plegen was. Ter plaatse troffen agenten een 25-jarige man uit IJsselstein aan. De man ging helemaal door het lint en stond met een stok te zwaaien en te schreeuwen. De agenten spraken de man aan en probeerden hem te kalmeren. Uiteindelijk lukte het om de man in de auto te krijgen en voor verhoor mee te nemen naar het bureau. Onderweg werd de IJsselsteiner zeer vervelend en spuugde naar de agenten en beledigde hen. Op het bureau werd hij ingesloten. Het vermoeden bestaat dat de man onder invloed van verdovende middelen was.

Mannen aangehouden in gestolen auto

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 december heeft de politie vijf personen aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten uit de Hildekropstraat een auto met vijf inzittenden rijden. De agenten besloten de auto en personen te controleren. Op de Binnenwal werd de auto aan de kant gezet en gecontroleerd. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht verklaarde dat de auto van zijn tante uit Den Haag was. Toen de agenten vroegen naar de naam van zijn tante en waar zij precies woonde, gaf de man aan dat niet te weten omdat hij niet zo veel contact met haar had.

Toen het chassisnummer via de meldkamer werd gecontroleerd bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De Utrechter werd aangehouden. Ook de vier andere inzittende, in de leeftijd van 22 tot 27 jaar, werden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de diefstal. Twee mannen stonden tevens gesignaleerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsendieven aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft vrijdagmiddag twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie een aantal telefoontjes van getuigen die gezien hadden dat twee jongens een fiets hadden gestolen op de Utrechtsestraat. Ter plaatse bleek dat een getuige één van de jongens had aangehouden. De 14-jarige jongen uit IJsselstein werd door de agenten in de politieauto gezet en gevraagd even naar zijn vriendje te bellen. De jongen belde zijn maat in het kwaad en gaf de telefoon aan de agent. De agent zei dat de jongen zich bij de politieauto moest komen melden.

De eveneens 14-jarige jongen uit IJsselstein kwam zich melden en beiden werden meegenomen naar het bureau. Hier werden de ouders in kennis gesteld. Later werd achter in de surveillanceauto een loper aangetroffen. De jongens werden voor verder verhoor ingesloten.

Aangehouden voor beroving

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij betrokken waren bij een beroving op de Acasiastraat.

Een 14-jarige jongen uit Nieuwegein kwam zich bij de politie melden omdat hij rond

13.l5 uur was beroofd door drie jongens op de Acasiastraat. De jongen liep op straat en werd zonder enige aanleiding door een andere jongen bij zijn keel gegrepen. De jongen trok een ketting van de hals van het slachtoffer en liep weg.

Het slachtoffer liep achter de verdachten aan en pakte zijn ketting terug uit de handen van de verdachte en rende weg. Aan de hand van de opgegeven signalementen kon de politie de drie verdachten twee jongens van 15 en één van 14 jaar aanhouden. De ouders werden op de hoogte gebracht.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op de Batauweg vond vrijdagavond een aanrijding tussen een bromfietser en een personenauto plaats. De bromfietser raakte gewond.

Een 54-jarige automobilist uit Almere reed omstreeks 18.50 uur vanaf de Betauweg linksaf de Batenburg op. Hij stond stil voor de kruising. Toen hij wilde optrekken hoorde hij een harde klap en zag dat een bromfiets bestuurder op de grond lag. De bromfietser -16 jaar uit Nieuwegein was door onbekende oorzaak tegen de auto aangereden. De jongen werd met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.