Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 21-12-2008

Gestolen scooter terug

MAARSSEN- Op zaterdag zag een scootereigenaar haar gestolen scooter staan en belde de politie. Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een 19-jarige vrouw uit Maarssen haar gestolen bromfiets zag staan in de wijk Antilopespoor. Agenten kwamen ter plaatse en de bromfiets was inderdaad van de vrouw. Na een onderzoek kon een 15-jarige jongen uit Maarssen worden aangehouden als verdacht van diefstal/heling bromfiets.

Geslagen na verkeerssituatie

MAARSSEN- Op zondagochtend werd een automobilist geslagen met een honkbalknuppel na een verkeersincident. Omstreeks 00.50 uur kreeg de politie de melding dat een 45-jarige man uit Halfweg mishandeld was door een andere automobilist. Even daarvoor was de man bij het verlaten van de Rijkweg A2 met de oprit naar de N230 geraakt door de onbekende automobilist. De man gaf de bestuurder met lichttekens te kennen dat hij moest stoppen. Dit deed de onbekende bestuurder door vol in de remmen te gaan. De man moest er alles aan doen de auto nog te kunnen ontwijken. Vervolgens reed de onbekende auto tot twee keer toe tegen de auto van de man. Uit de auto, met daarin twee inzittenden, kwam vervolgens de bestuurder en sloeg met een honkbalknuppel op de auto van de man uit Halfweg. Ook werd hij geschopt en geslagen. Hierna verdween de onbekende automobilist. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Toch gaan rijden

VINKEVEEN- Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Agenten stonden omstreeks 23.50 uur een praatje te maken bij een horecagelegenheid aan de Demmerik. De agenten zag een 59-jarige man uit Emmeloord aardig onder invloed naar zijn auto lopen. De agenten gaven de man aan dat hij niet mocht rijden en beter een taxi kon bellen. Dat deed de man. Niet veel later zagen de agenten de man toch voorbij rijden. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Hier blies hij 705 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs achterlaten.

Geslagen, man aangehouden

MONTFOORT- Op vrijdag werd een automobilist geslagen zonder enige aanleiding. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een 28-jarige man uit Lopik zonder enige aanleiding op de Waterpoort een 39-jarige automobilist uit Montfoort zonder enige aanleiding had geslagen. De geweldpleger was weggereden in een auto als passagier. Hij kon worden achterhaald en werd ingesloten voor verhoor. De reden van het geweld is onbekend. Mogelijk dat de alcohol een rede is geweest omdat de man uit Lopik zwaar onder invloed was van alcohol.

Verdachten aangehouden autodiefstal

UTRECHT/ZEGVELD/HARMELEN Een man is vrijdagavond gewond geraakt nadat hij zelf achter zijn gestolen auto was aangereden. De verdachten werden later aangehouden.

De politie kreeg rond 18.30 uur een melding van een achtervolging op de Rijksweg A12. Een bewoner uit Zegveld had gezien dat twee mannen de auto van zijn vrouw wegnamen. Hij zette zelf de achtervolging in met zijn eigen auto en informeerde de politie. Ter hoogte van de afrit bij het AC restaurant bij De Meern vlogen de verdachten met de gestolen auto uit de bocht en kwamen in de bossage tot stilstand. De man die achter de verdachten reed kon door de snelheid ook zijn auto niet meer onder controle houden en vloog ook uit de bocht.

Hij botste uiteindelijk tegen de achterkant van de auto van zijn vrouw waardoor deze nog verder in de bosjes verdween. De verdachten zagen - ondanks de inzet van een warmtebeeldkijker en een politiehelikopter enige tijd uit handen te blijven van de politie.

Want omstreeks 22.00 uur zag een getuige twee jongens van 22 en 28 jaar uit Amsterdam lopen over de Blindeweg in Harmelen. De getuige wist was er eerder die avond was voorgevallen en waarschuwde gelukkig de politie. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen het duo aan. Zij zaten onder de modder en waren drijfnat. De mannen werden direct aangehouden in ingesloten voor verhoor.

Klappen na overlast
MONTFOORT- Op vrijdagochtend werd een man geslagen door een andere man. Omstreeks 21.00 uur zag een 18-jarige man uit Montfoort een dronken man in de buurt van autos lopen aan de Waterpoort. De man was bang dat hij autos zou beschadigen en gaf aan dat hij weg moest gaan. De onbekende man gaf de 18-jarige man vervolgens een klap in het gezicht. De geweldpleger verdween. De 18-jarige man besloot samen met een getuigen op onderzoek uit te gaan. Op de Hoogstraat zag hij de man staan samen met een andere man. Nu werd de 18-jarige man geslagen door deze twee mannen. Na het geweld liep het duo weg. De Montfoorter deed aangifte bij de politie en deze heeft de zaak in onderzoek