Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 21-12-2008

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december drie mannen aangehouden omdat zij een inbraak in een auto hadden gepleegd.

Tijdens de surveillance reden agenten omstreeks 03.35 uur in een onopvallende auto over de Grebbeberglaan. Ter hoogte van de Overste Den Oudelaan zagen zij een auto de straat in komen rijden. De bestuurder doofde zijn verlichting en parkeerde zijn auto achter een andere auto. Twee personen stapten uit de auto en liepen naar een geparkeerd voertuig. Plotseling zagen de agenten dat één van de mannen de achteruit insloeg en iets uit de kofferbak haalde. Daarna stapten de mannen weer in de auto en reden weg.

Door een opvallende surveillance-eenheid werden de mannen allen 19 jaar uit Utrecht op de Bijnkershoeklaan aan de kant gezet en aangehouden. In de auto troffen de agenten een gestolen tas aan. De Utrechters werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld heeft de politie in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december een man aangehouden voor het stelen van een fiets.

Rond 02.20 uur zag een medewerker van de meldkamer via cameratoezicht dat een man ter hoogte van de afrit van het taxiplatform bezig was met het openbreken van een fietsslot. De man was bezig met een steen een slot aan het openslaan. Op weg naar de locatie zagen agenten de 47-jarige man uit Utrecht net tussen de fietsen vandaan komen lopen. De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft zaterdagnacht een man aangehouden die een mishandeling had gepleegd en zich hevig verzette tegen zijn aanhouding.

Tijdens de surveillance werden agenten aangesproken door getuigen die aangaven dat een man een mishandeling had gepleegd. Door de getuigen werd de man aangewezen. De agenten spraken de 21-jarige man uit Utrecht aan en vroegen hem om zijn identiteitsbewijs. De Utrechter wilde echter van niets weten en werkte niet mee.

Nadat de agenten hem meerdere malen hadden gevraagd om zijn identiteitsbewijs bleef de man weigeren het af te geven. De man werd aangehouden maar verzette zich hevig hiertegen. Tijdens de aanhouding zag de man kans om een agent in zijn arm te bijten. Op het bureau werd hij ingesloten voor verhoor.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Burgemeester Middelweerdbaan vond zaterdagavond een aanrijding tussen een voetganger en een auto plaats. Hierbij raakte de voetganger gewond.

Een 20-jarige automobiliste uit Rotterdam reed omstreeks 22.55 uur met haar auto vanaf de Esdoornlaan linksaf de Burgemeester Middelweerdbaan op. Ter hoogte van de middengeleider kwam zij plotseling in aanrijding met een 52-jarige man uit De Meern die vermoedelijk net de weg overstak. Het slachtoffer kwam tegen de voorruit van de auto terecht en viel hierna op de weg. Hij werd met onbekend lestel naar het ziekenhuis gebracht.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg twee personen aangehouden voor het openbreken van een auto.

Door getuigen werd omstreeks 18.35 uur naar de politie gebeld omdat twee personen een inbraak in een auto, die geparkeerd stond aan de Amsterdamsestraatweg, hadden gepleegd. De verdachten zouden weggerend zijn in de richting van Maarssen. Na een korte zoektocht in de omgeving werd het tweetal 16 en 18 jaar beiden uit Utrecht op de Amsterdamsestraatweg aangehouden.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT Bij een pinautomaat aan de Kanaalstraat heeft de politie vrijdagavond twee mannen aangehouden omdat ze zich verdacht gedroegen en nog gesignaleerd stonden.

Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie meerdere telefoontjes van getuigen die twee mannen bij een pinautomaat aan de Kanaalstraat zagen staan die zich verdacht gedroegen. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan. De mannen hadden een vaag verhaal over een pinpas die was ingeslikt door de automaat. Eén van de mannen kon zich niet legitimeren en werd aangehouden.

Via de meldkamer bleek dat de andere man 22 jaar uit Utrecht nog gesignaleerd stond, ook hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat ook de man die zich niet kon legitimeren nog gesignaleerd stond. Beiden werden voor nader verhoor ingesloten.

Bromfietser onder invloed onderuit

UTRECHT Op de Kaatstraat heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 22.10 uur op de Kaatsstraat ter hoogte van de Bemuurde Weerd een bromfietser onderuit gaan. De agenten gingen de bestuurder helpen en roken direct een sterke alcohollucht. De 51-jarige man uit Utrecht moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

635 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

Verdachten aangehouden autodiefstal

UTRECHT Een man is vrijdagavond gewond geraakt nadat hij zelf achter zijn gestolen auto was aangereden. De verdachten werden later aangehouden.

De politie kreeg rond 18.30 uur een melding van een achtervolging op de Rijksweg A12. Een bewoner uit Zegveld had gezien dat twee mannen de auto van zijn vrouw wegnamen. Hij zette zelf de achtervolging in met zijn eigen auto en informeerde de politie. Ter hoogte van de afrit bij het AC restaurant bij De Meern vlogen de verdachten met de gestolen auto uit de bocht en kwamen in de bossage tot stilstand. De man die achter de verdachten reed kon door de snelheid ook zijn auto niet meer onder controle houden en vloog ook uit de bocht.

Hij botste uiteindelijk tegen de achterkant van de auto van zijn vrouw waardoor deze nog verder in de bosjes verdween. De verdachten zagen - ondanks de inzet van een warmtebeeldkijker en een politiehelikopter enige tijd uit handen te blijven van de politie.

Want omstreeks 22.00 uur zag een getuigen twee jongens van 22 en 28 jaar uit Amsterdam lopen over de Blindeweg in Harmelen. De getuige wist was er eerder die avond was voorgevallen en waarschuwde gelukkig de politie. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen het duo aan. Zij zaten onder de modder en waren drijfnat. De mannen werden direct aangehouden in ingesloten voor verhoor.