Ingezonden persbericht



3FM PRESS UPDATE 21.12

3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 595.480 euro

Vanuit het hele land komen mensen naar Breda om Coen, Giel en Paul een hart onder de riem te steken en vooral om een donatie te doen voor 3FM Serious Request. De hele dag staan honderden mensen voor het Glazen Huis. Breda krijgt er geen genoeg van, zo lijkt het. Ook op de derde dag zit de sfeer er goed in!

Op 19 december 09.15 uur sloot Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders officieel de deur van het Glazen Huis in Breda voor 3FM dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering. Zij maken tot 24 december 20.00 uur 144 uur live radio zonder te eten en willen hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen voor het vluchtelingenhulpprogramma van het Rode Kruis. De minister legde de dj's een ambitie op: als 3FM met de actie 2.5 miljoen euro weet op te halen, dan doet de regering daar 2.5 miljoen bij. De dj's gaan de uitdaging vol enthousiasme aan. Het Nederlandse publiek toonde zich vanaf het eerste moment solidair met de actie getuige de donaties en initiatieven in het land.

Update:

Zondag 21.12

Ilse de Lange verliet na een gezellig nachtje vanmorgen vroeg het Glazen Huis. Gisteravond gaf zij nog een miniconcert voor de menigte voor het huis. Dit deed zij niet voor niks. Zij speelde voor het luttele bedrag van 1 euro... per seconde. Vanavond staat het bed klaar voor cabaretier Najib Amhali. Of er veel geslapen wordt, is de vraag! Gisteravond brachten een aantal spelers en de coach van voetbalclub NAC een bezoek aan de dj´s. Ze kwamen niet met lege handen; 10.000 euro collecteerden zij eerder in het stadion van de Bredase voetbalclub. Vandaag gaf Boris een optreden op de Grote Markt. Illusionist Ramana kwam langs om tegen betaling te zweven op de Grote Markt. Onder andere de Masterclass Radiomaken en het huiskamerconcert van Voicst gingen onder de hamer.

Timur op de vlucht in Europa

Timur Perlin is 19 december om 19.30 zonder geld en vervoer gedropt in Malmö. Hij trekt liftend van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp via het Glazen Huis in Gent naar Breda. Hij moet zich elke avond voor 22.00 uur melden in zijn kamp en dat levert geld op voor de actie. Gisteravond kwam hij door de lieve conducteurs van de Zweedse spoorwegen, die hem gratis vervoer gaven, in het Denemarkse Odense aan. Vanavond moet hij tijdig aankomen in het Duitse Bremen. Luisteraars kunnen hem sponsoren voor 2,50 euro per nacht. Op 24 december moet hij voor 20.00 uur zich melden op het podium in Breda. Aanmelden als sponsor van Timur kan via www.3fm.nl.

Gerard schudt 17.850 handen

3FM-dj Gerard Ekdom trekt zes dagen door het land en schudt gesponsord zoveel mogelijk handen voor 3FM Serious Request. Voor iedere hand die hij schudt, ontvangt hij 1 euro voor de actie. Gisteravond schudde hij veel handen in het NAC stadion tijdens NAC- Vitesse. Vandaag deelde hij handjes uit aan koopjesjagers in Breda en vanavond is hij te vinden bij Ahoy in Rotterdam tijdens het Artiestengala.

3FM Serious Request Surprise Truck in Enschede

Michiel Veenstra staat met de Surprise Truck in Enschede op het Van Heekplein. Gisteren zaten de twee finalisten van het programma Het Zesde Zintuig in de truck. Wie er vandaag inzitten is nog een verassing. Voor 10 euro per persoon mag het publiek korte tijd doorbrengen met de mystery guest. 3FM Serious Talents Rigby, Vegas for Millions en GEM traden op als straatmuzikanten om zo veel geld in te zamelen. Morgen parkeert de Surprise Truck op de Grote Markt in Groningen.

Internationaal

In België zijn ze net als in Nederland vrijdag van start gegaan. Daar staat het Glazen Huis van de Belgische editie Music For Life in Gent. Net als in Nederland mogen drie dj's zes dagen lang niet eten en roken en maken ze non-stop radio. Voor het Gazen Huis in Nairobi van Ghetto Radio staan dag en nacht tussen de 1500 en 2000 mensen. Serious Request is een ongekend succes en het doel van de actie is keihard op de kaart gezet. De binnenkant van het Glazen Huis is versierd met graffiti in het thema.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

In 2008 vraagt 3FM Serious Request aandacht voor hulp aan vluchtelingen. Door de vele rampen en conflicten die overal ter wereld in omvang en aantal toenemen, neemt ook het aantal vluchtelingen toe. Het resultaat: 36 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Zonder hulp hebben ze geen eten, geen dak boven hun hoofd, geen toegang tot water of medische zorg. Het Rode Kruis helpt vluchtelingen wereldwijd met een veilig onderkomen, voedsel, medische hulp, schoon drinkwater. Ook zorgt het Rode Kruis ervoor dat mensen een nieuw bestaan kunnen opbouwen als ze terug naar huis gaan. De organisatie voorziet de bevolking van bouwmaterialen om verwoeste woongebieden weer leefbaar te maken. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl