Ingezonden persbericht


KerstRun in Noordwijk wederom hilarische race

Vandaag is in Noordwijk de tweede editie van de KerstRun gehouden, een sportieve vrolijke loop met wee korte afstanden: twee en vier kilometer. Om 16.00 verschenen er aan de start zo'n 200 deelnemers die allemaal waren uitgedost in de meest creatieve creaties in het thema Kerst. Een hilarische race met maar een doel: samen gezellig en sportief bezig zijn!

De KerstRun (Santa Run) is vele jaren geleden gestart in Liverpool. Hierna volgden o.a. Londen, Toronto. Overal trekken ze enorme hoeveelheden als Kerstman geklede lopers. De Run in Noordwijk is anders dan de andere Kerst- of Santarunnen. De nadruk ligt vooral op plezier: hoe origineler de outfit hoe beter. Deelnemers hoeven namelijk niet per se als Kerstman of Kerstvrouw gekleed, maar kunnen ook als bijvoorbeeld een Elfje, Engel of Rendier aan de start verschijnen.

De Run voerde van Noordwijk Binnen naar Noordwijk aan Zee. Gekozen kon worden voor een afstand van 2 of 4 kilometer. Bij de 4 kilometer werd ook een stuk over het strand gerend.

De KerstRun is een evenement van 'Kerstdorp aan Zee'. Dit vindt plaats van 6 december t/m 6 januari in Noordwijk. Een periode waarin er gezonde behoefte bestaat aan reflectie en bezinning. Kerstdorp aan Zee biedt 'bezinning' en levert een bijdrage aan Vrede, Verdraagzaamheid en Vertrouwen in elkaar. Samen sportief bezig zijn past bij deze gedachte.


---