Persuitnodiging finale NK Boulder 2008 zaterdag 21 december


Beste boulderaars strijden om kampioenstitel

EINDHOVEN, 20081215 -- Tijdens NK boulder 2008 op zondag 21 december laten bewezen en nieuwe talenten zien wat ze in huis hebben. Dit jaar in de net geopende en enige bouldergym van Nederland. Topsport in urban setting. Mis het niet! U bent van harte uitgenodigd bij NK boulder 2008. Verzoeken voor interviews met de sporters of andere wensen op de dag zelf vernemen we graag voor 21 december. Snel aanmelden kan via pr@monkbouldergym.nl onder vermelding van `perslijst'.

Datum: zondag 21 december
Tijd: vanaf 13.00 uur
Plaats: Monk bouldergym, Eindhoven

Talentencentrum
Op 21 december nemen de twaalf beste boulderaars van Nederland het tegen elkaar op met als inzet de fel begeerde titel `Nederlands Kampioen'. Bij de opening in oktober jongstleden heeft de NKBV deze boulderhal ook als talentencentrum aangewezen, regelmatig (en sommige teamleden zelfs wekelijks) traint het Nederlands team dan ook in Eindhoven

Wedstrijdformat
Het tweedaagse NK Boulder 2008 hanteert het wedstrijdformat van de World Cups. Zondag 21 december klimt de crème de la crème naar de top en wordt de duidelijk wie de besten van Nederland zijn. De toeschouwer krijgt een boeiende en spectaculaire sportwedstrijd op niveau voorgeschoteld, in een bijzondere setting.

Programma (onder voorbehoud)
13.00 uur: isolatie open / 13.30 uur: isolatie dicht
13.00 uur: zaal open
14.00 uur: finale vrouwen
16.30 uur: finale mannen
18.30 uur: prijsuitreiking

Kanshebbers
Twaalf klimmers (zes heren, zes dames) zullen acte de présence geven. Grote kanshebbers zijn zesvoudig kampioen en Monktrainer Wouter Jongeneelen, Ferdinand Schulte en Casper ten Sijthoff (topsport A-status NOC*NSF). Bij de dames wordt veel verwacht van ex-kampioene Vera Zijlstra (High Potential status) en nieuwkomer Nikki van Bergen die met haar 16 jaar de jongste deelneemster is. Ze haalde afgelopen weekend de kampioenstitel tijdens NK Lead klimmen.

Topsport in urban setting
De beste boulderaars van Nederland én de bijzondere wedstrijdlocatie maken NK boulder 2008 tot een sportevenement van allure. De wedstrijd wordt toegelicht door een host zodat ook kijkers die niet bekend zijn met de sport, de wedstrijd kunnen volgen. Boulderen is een Urban Sport en dat betekent dus niet alleen topsport maar ook muziek en vette belichting. De wedstrijd wordt aan elkaar gedraaid door dj Kid Sundance.





ingezonden persbericht