Oppositie Iran uit EU-terreurlijst


Vierde uitspraak EU-Hof: PMOI direct uit terreurlijst verwijderd worden

AMSTERDAM, 20081221 -- In zijn vierde uitspraak, heeft het Europese Gerechtshof het verzoek van de EU-Raad en Frankrijk voor de schorsing van de nietigverklaring van terreuretiket tegen de PMOI afgewezen.

Maryam Rajavi: "Dit zet een einde aan de schandelijke overeenkomsten met de mullahs. De EU-Raad heeft geen keuzemogelijkheid, behalve aan de uitspraak van het gerechtshof, die het terreuretiket van PMOI annuleerde, gehoor te geven."

Het Gerecht van Eerste Aanleg van de Europese Gemeenschappen (CFI), heeft in zijn vierde uitspraak (17 december 2008) een verzoek van de EU-Raad en Frankrijk afgewezen. De Raad en Frankrijk hebben verzocht om de uitvoering van de uitspraak van 4 december van de rechtbank betreffende de People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI) uit te stellen tot de tijdslimiet voor het tekenen van beroep tegen de uitspraak is beëindigd. Het Hof beschreef hun verzoek als "duidelijk onaanvaardbaar" en de Raad beviel om alle door de PMOI betaalde kosten te vergoeden.

Het Gerechtshof zet een einde aan de onwettige vertraging en smoesjes door de Raad, en er blijft geen keuzemogelijkheid, dan de uitspraak van de rechtbank te vervullen en te erkennen dat de PMOI niet langer op de terroristische lijst staat.

De Raad heeft op 4 december en direct na de derde uitspraak van de rechtbank waarin het terreuretiket tegen de PMOI werd opgeheven, geprobeerd van een paragraaf van een eerdere uitspraak van dezelfde rechtbank te profiteren om van de rechtbank te verzoeken om akkoord te gaan met het uitstellen van de uitvoering van de bestelling tot de tijdslimiet voor het beroep en/of als de Raad in beroep gaat, tot het einde van beroepproces. De Franse autoriteiten steunden vervolgens het verzoek van de Raad.

Helemaal bewust van hun zekere nederlaag in een mogelijk beroep, hebben de Raad en de Franse autoriteiten geprobeerd de middeleeuwse mullahs te behagen door de uitvoering van de uitspraak van de rechtbank uit te stellen. Wanneer de rechtbank een "beslissing" door de Raad wettelijk annuleert, is de uitspraak bindend en is niet aan het beroepproces onderhevig.

De laatste beslissing van de rechtbank komt trouwens, nadat de Raad in een "Gemeenschappelijke positie" van 17 december van vrijgeven van de nieuwe lijst afzag, en maakte eenvoudigweg bekend, dat er 13 nieuwe individuen aan de "Gemeenschappelijke Positie" van 15 juli 2008 waren toegevoegd. Het is een misleide tactiek en bedoeld meer tijd voor het regime te winnen. De rechtbank zegt in paragraaf 15 van zijn oordeel, "De claim voor interpretatie wordt als duidelijk onduldbaar onacceptabel". Verder beveelt het de Raad om de schade van PMOI te vergoeden.

Mevr. Maryam Rajavi, de President van de Iraanse oppositie zei dat de vierde uitspraak van de Europese Rechtbank ten gunste van de PMOI en tegen de onwettige beslissingen van de Raad, de EU geen smoesje meer geeft, en de uitspraak onmiddellijk moet accepteren en inwilligen dat de PMOI sinds 4 december jl. uit de lijst is verwijderd. Zij voegde eraan toe dat de EU Raad niks kan doen om de uitvoering van de uitspraak tegen te houden. Zij hoopte dat de EU onmiddellijk aan de beslissing van Rechtbank gehoor geeft en verdere schande voor zichzelf voorkomt.

Mevr. Rajavi benadrukte dat in de afgelopen twee weken de Raad geprobeerd heeft de uitspraak van de rechtbank te ontwijken en het heeft geweigerd te accepteren; nochtans, zet de nieuwe beslissing door de rechtbank een einde aan de schandelijke deal, dat door sommige Europese landen met het religieuze dictatuur tegen de Iraanse mensen en de oppositie worden voortgezet. Zij zei dat de Iraanse mensen voor het enorme leed van de afgelopen zeven jaar wegens de onwettige terreuretiket zouden moeten worden gecompenseerd.

Zij benadrukte dat het terreuretiket tegen de legitieme oppositie van de Iraanse mensen de beste gelegenheid voor het religieuze dictatuur en het Islamitische fundamentalisme evenals terrorisme dat daaruit voortvloeit, heeft verzorgd. Zij concludeerde dat het terreuretiket de campagne tegen het terrorisme en de echte terroristen heeft ontwricht.

www.jtwnetwork.nl





JTW