Gemeente Overbetuwe


Subsidie onderhoud monumenten aanvragen in januari
---

In de raadsvergadering van 23 september jl. is de specifieke onderhoudsregeling voor gemeentelijke monumenten vastgesteld. In deze regeling is ook het haalbaarheidsonderzoek en archeologie ondergebracht. De onderhoudsregeling is van belang voor eigenaren van gemeentelijke monumenten. Zij kunnen een bijdrage ontvangen in de meerkosten van gebruikte materialen, detailleringen enzovoort om het monument in goede en oorspronkelijke staat te houden. Daardoor kunnen grote restauraties worden voorkomen. De regeling is gekoppeld aan een subsidieregeling van de Provincie Gelderland.

Aanvraag in januari indienen

Om voor de onderhoudsregeling in aanmerking te komen, kunt u als eigenaar een aanvraag bij de gemeente indienen. De periode van indiening is de maand januari van elk jaar van het jaar van uitvoering. Het aanvraagformulier is te downloaden op deze site onder Wonen en Leven > Monumentencommissie en verder naar Specifieke subsidieregeling onderhoudsactiviteiten.

Informatie

Voor informatie over de onderhoudsregeling kunt u contact opnemen met J. Zwartkruis, telefonisch te bereiken tussen 8.00 uur en 13.00 uur via nummer 0481-362137 (behalve op vrijdag) of per email j.zwartkruis@overbetuwe.nl.