Dienstenbond CNV

Nieuws

23 december 2008

Albert Heijn wil afspraken Sociaal Kader eenzijdig wijzigen

Afgelopen zomer heeft CNV Dienstenbond een Sociaal Kader afgesproken voor de overgang van C1000-medewerkers naar Albert Heijn. Hierin was een achteruitgang van het brutoloon niet bespreekbaar. Albert Heijn heeft echter het voornemen het Sociaal Kader anders uit te voeren dan oorspronkelijk is afgesproken. U krijgt hierover een brief van Albert Heijn.

In het Sociaal Kader is afgesproken dat het vaste deel van de winstuitkering en de waarde van de doorbetaalde pauzes gedurende het jaar per periode uitbetaald wordt. Vervolgens moet bij de betaling van de winstuitkering aan het eind van het jaar dit reeds betaalde bedrag in mindering worden gebracht. Deze afspraak is gemaakt om te voorkomen dat uw brutoloon achteruit zou gaan. Daardoor is echter wel u winstuitkering lager dan bij overige medewerkers van AH.

Voorstel AH
AH wil bovenstaande verrekening eenzijdig wijzigen. Om dat te bereiken wil AH eenzijdig het brutoloon met ingang van juni 2009 met 3% verlagen. Vervolgens stijgt wel de winstuitkering aan het einde van het jaar, waardoor u per saldo evenveel salaris blijft ontvangen. AH wil deze verlaging van het brutoloon tegelijk doen met de loonsverhoging in juni 2009 (vanaf periode 6) van 3,5 % die in de cao voor supermarktpersoneel is afgesproken. Hierdoor merkt u weinig van de verlaging van het brutoloon. Verder wil AH het deel van de winstuitkering, berekend over de eerste 5 periodes van 2009, niet meer inhouden op de winstuitkering aan het eind van 2009, waardoor u meer winstuitkering zal ontvangen in 2009.

Eenzijdige wijziging
CNV Dienstenbond vindt dat medewerkers een eerlijke keuze moeten hebben. Medewerkers moeten er van uit kunnen gaan dat de regelingen uit het Sociaal Kader nageleefd worden op de manier zoals in het Sociaal Kader beschreven. CNV Dienstenbond is het daarom oneens met de handelwijze van AH. Zij willen namelijk het bovenstaande voorstel eenzijdig invoeren. Wel kunt u bezwaar maken als u het hier niet mee eens bent. CNV Dienstenbond vindt dat de omgekeerde wereld. U moet namelijk in actie komen om de uitvoering van het Sociaal Kader te behouden. Wij hebben daarom bij AH voorgesteld medewerkers een antwoordkaart te geven waarop zij kunnen aangeven of zij de regeling uit het Sociaal Kader willen, of de regeling die AH nu voorstelt. Maar AH is hier niet mee akkoord gegaan. CNV Dienstenbond stelt zich daarom op het standpunt dat AH het Sociaal Kader moet naleven. Alleen als medewerkers actief kunnen aangeven wel of niet akkoord te gaan met de voorgestelde wijziging van AH ziet CNV Dienstenbond geen inhoudelijk bezwaar in de door AH voorgestelde wijziging. Maar de keuze moet wel bij medewerkers liggen en niet bij AH. CNV Dienstenbond probeert AH alsnog van dit standpunt te overtuigen.

Bezwaar?
Zolang AH geen eerlijke keus geeft aan medewerkers geeft CNV Dienstenbond u in overweging om bezwaar te maken tegen de voorgestelde wijzigingen. Een verlaging van het brutoloon heeft namelijk effect voor salarisverhogingen in de toekomst en berekeningen van uitkeringen zoals bij ziekte/arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Alleen als u van mening bent dat in uw eigen persoonlijke situatie het voorstel van AH voordelig voor u is kunt u akkoord gaan. U kunt bezwaar maken door een kort briefje te sturen aan AH waarin u aangeeft bezwaar te maken tegen de door AH voorgestelde wijziging. Deze kunt u sturen aan:

Albert Heijn
Afdeling Arbeidszaken Kamer A142
Postbus 3000
1500 HA Zaandam

Samen sterk voor een nieuwe cao!
Zonder vakbond die de belangen van werknemers behartigt hebben werkgevers vrij spel. Dat blijkt maar weer. Het is daarom belangrijk lid te zijn van een vakbond die betrokken is bij Albert Heijn en die grote waarde hecht aan goede arbeidsvoorwaarden. Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Maak ze lid van de goedkoopste vakbond binnen de supermarktbranche. Wij bieden onze leden een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee je al snel EUR150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast is het lidmaatschap bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis! Kijk voor alle voordelen op www.cnvdienstenbond.nl.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!
CNV Dienstenbond voert een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvang je bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kun je al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kun je kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl. Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. En: bij automatische incasso zijn de eerste drie maanden als welkomstgeschenk gratis! Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!

Voor vragen en opmerkingen over deze nieuwsbrief kun je bellen of mailen met bestuurder Wessel Breunesse: 035-6460580 of w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.