AutoRai

Fiat sponsort vijfvoudig surfkampioen Yannick de Jager

(12/23/2008)
Met vijf nationale titels is Yannick de Jager de beste golfsurfer die Nederland ooit heeft gekend. Fiat beloont zijn talent in de vorm van een sponsorcontract.

Fiat is onder andere sponsor van het Ferrari Formule 1 team en het Yamaha MotoGP-team. Daarnaast steunt het Italiaanse merk ook sporten als Kite surfen, snowboarden en golfsurfen. Een ding hebben ze allemaal gemeen: de personen die gesponsord worden, behoren allemaal tot de wereldtop. Vanaf 1 januari 2009 is Fiat ook officieel sponsor van vijfvoudig Nederlands- èn meervoudig Benelux-golfsurfkampioen Yannick de Jager.

Jan Flipsen, algemeen directeur van âFiat Group Automobiles Netherlands B.V.â, en Yannick de Jager hebben vandaag hun sponsorcontract ondertekend.

âEen paar van mijn buitenlandse collegaâs worden al door Fiat gesponsord. Allemaal zijn dat absolute topsurfers. Ik ben dan ook zeer vereerd dat ik me bij dat rijtje mag aansluiten. Sowieso vind ik het te gek door Fiat, dat de laatste jaren goed aan de weg timmert, gesponsord te worden. Het is een hip merk en het zit vol passie. En passie daar leef ik voorâ, aldus de uit Scheveningen afkomstige De Jager.

âSurfen is een prestatiegerichte sport vol lef en uitstraling. Surfen is meer dan alleen een sport, het is een âway of lifeâ en dat is precies wat Fiat ook is. Fiat is meer dan een Italiaanse autofabrikant. Fiat staat voor kwaliteit, temperament, beleving en sportiviteit. De sponsordeal met Yannick de Jager past er dan ook prima bij.â Aldus Hans Vervoorn, PR directeur Fiat Group Automobiles Netherlands B.V.

Fiat is voor 2009 officieel sponsor van De Jager, met de mogelijkheid tot verlenging.