Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 23 december 2008

Autodesk neemt BIMWorld over

Autodesk, Inc., de aanbieder van 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft alle activa overgenomen van BIMWorld, een private onderneming die gespecialiseerd is in de productie en de verspreiding van branded BIM content ten behoeve van fabrikanten van bouwproducten. Met de overname zal Autodesk zijn klanten in de bouwproductensector nog beter kunnen bedienen en de content van Autodesk Seek kunnen uitbreiden. Autodesk Seek is de online database waarin Autodesk ontwerpinformatie over bouwproducten beschikbaar stelt. Na de overname zal BIMWorld in deze database geïntegreerd worden. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaar gemaakt.

Met de combinatie van BIMWorld en Autodesk Seek krijgen architecten en ontwerpers toegang tot een online tool waarmee ze gedetailleerde informatie over en beeldmateriaal van bouwproducten rechtstreeks vanuit hun ontwerpapplicaties kunnen opzoeken en downloaden. De webservice Autodesk Seek is beschikbaar voor de Amerikaanse 2009-versies van de Revit-gebaseerde softwareapplicaties voor BIM en voor AutoCAD, AutoCAD Architecture en AutoCAD MEP. Autodesk Seek is ook met de standaard webbrowsers toegankelijk via http://seek.autodesk.com.

"Met Autodesk Seek willen we graag een online "one-stop-shop" zijn voor iedereen die ontwerpbestanden en informatie over bouwproducten nodig heeft", aldus Jeff Wright, senior director Content Solutions van Autodesk. "Door onze samenwerking met het BIMWorld-team kunnen we van Autodesk Seek een nog krachtigere marketingtool maken voor fabrikanten van bouwproducten. Als we de content van onze strategische partners optimaal gaan benutten, kunnen we onze ontwerpers nog betere ontwerpbestanden en productinformatie bieden."


---



Ingezonden persbericht