Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Intentieverklaring Kindercampus Bloemhof

Rotterdam kent steeds meer brede scholen; samenwerkingsverbanden tussen partijen die zich bezig houden met opgroeiende kinderen. Hierbij krijgen de kinderen niet alleen les op school, maar wordt ook gezorgd voor naschoolse opvang met een gevarieerd en educatief programma.

Afgelopen donderdag, 18 december, werd de intentieverklaring ondertekend voor brede school "De Spechten" in IJsselmonde en "Kindercampus Bloemhof" in de deelgemeente Feijenoord. Het is de bedoeling dat er een locatie wordt gecreëerd waar kinderen buiten hun lessen ook terecht kunnen voor onder andere theater, sport, educatieve tuinen en een kookcafé.

De kindercampus zal gerealiseerd worden op de hoek Putselaan/ Putsebocht, waarbij een volledig dagprogramma wordt aangeboden aan kinderen van 0 tot 12 jaar. De scholen die gebruik gaan maken van de campus zijn de Bloemhofschool, de Oranjeschool en de Reconvalescentenschool. Omdat de kindercampus pas zijn deuren kan openen zodra de nieuwbouw op de locatie Wielslag gereed is kan dit nog enkele jaren gaan duren.