Ingezonden persbericht


www.capellaminsk.com

Wereldberoemde koor uit Minsk schittert met prachtige Ave Maria´s

Ave Maria
Kerstconcert door het wereldberoemde koor
Capella Minsk

Van 6 december tot en met 28 december
te zien door heel het land

o.a. zaterdag 27 december | 14:15 in het Concertgebouw, Amsterdam.

Capella Minsk komt terug met haar succesvolle programma Ave Maria.

Tijdens de vele eerdere tournees van Capella Minsk door Nederland is de hoge kwaliteit van dit koor telkens weer bevestigd. Met de laatste tournee hebben ze meer publiek getrokken dan ooit te voren. Bijna alle voorstellingen van Ave Maria waren uitverkocht. Mede dankzij de herkenning die Ave Maria, zeker in de Kersttijd, oproept bij een groot publiek.

Ave Maria is een van de bekendste en meest geliefde klassieke werken voor een koor. De allerbekendste Ave Maria is van Schubert, maar de lofzang op Maria is inspiratie geweest voor veel meer componisten waaronder Bach, Mozart, Rachmaninov en Tsjaikovski, maar ook Gounod, Bruckner en Liszt.

Dit wereldberoemde koor uit Minsk staat garant voor prachtige vertolkingen met een belangrijke rol voor de solisten uit het ensemble. Een aantal werken zal alleen door de mannen uitgevoerd worden, zodat de bijzondere warme diepte van de bassen en baritons vol tot zijn recht kan komen. Dirigente Ludmilla Efimova dirigeert het koor sinds 1987 en weet als geen ander, haar gevoel voor vorm en stijl en haar toewijding aan de muziek, over te brengen op de zangers.

De pers over Ave Maria:
Capella Minsk schittert met Ave Maria's ****
Algemeen Dagblad

Een verbluffend koor
Eindhovens Dagblad

Capella Minsk: juweel in a-capella
Friesch Dagblad