Gemeente Teylingen

milieustraat Warmond

Sluiting en opschoonactie milieustraat Warmond

12 november 2008

PERSBERICHT 12 november 2008 - Op 27 december 2008 is de milieustraat in Warmond voor laatst geopend. Speciaal voor inwoners van Warmond houdt de gemeente Teylingen deze dag een opschoonactie. Hiervoor is de milieustraat extra geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Inwoners kunnen voor de laatste keer hun afval brengen en ontvangen dan direct een afscheidscadeautje.

Waarom milieustraat Warmond dicht gaat

De milieustraat in Warmond gaat dicht, omdat de kosten van deze milieustraat hoog zijn in verhouding tot de scheidingsmogelijkheden en de openingstijden. Daarnaast heeft de gemeente andere plannen met de locatie in relatie tot woningbouw.

De inwoners van Warmond kunnen voortaan met hun afval terecht op de milieustraten in Sassenheim en Voorhout. Veel inwoners van Warmond maken hier inmiddels al gebruik van vanwege de bredere openingstijden daar.

Eén milieustraat voor heel Teylingen

De gemeente gaat op zoek naar een geschikte locatie voor één grote, moderne milieustraat in Teylingen. Met één grote milieustraat kan de gemeente haar inwoners meer scheidingsmogelijkheden en meer service bieden, onder andere door langere openingstijden. Er wordt onderzocht of de huidige locatie van de milieustraat in Voorhout uitgebreid kan worden, zodat die aan deze eisen kan voldoen. De gemeente onderzoekt op dit moment de haalbaarheid hiervan.

Opschoonactie op zaterdag 27 december

Zaterdag 27 december 2008 is de milieustraat in Warmond voor het laatst open. De gemeente organiseert die dag een opschoonactie. De milieustraat is hiervoor speciaal geopend van 10.00-15.00 uur. Dus breng voor de laatste keer uw spullen weg en ontvang een afscheidscadeautje.

Optimaliseren huidige locaties

Tijdens het onderzoek naar het vinden van een geschikte locatie van een centrale milieustraat in Teylingen gaat de gemeente de milieustraten in Sassenheim en Voorhout optimaliseren. Er komen meer scheidingsmogelijkheden en de openingstijden worden verbeterd vanaf 1 januari 2009.

Brief voor inwoners van Warmond

De inwoners van Warmond ontvangen in de week van 8 december een brief met uitleg over de veranderingen.

Kunstweek Warmond 2008