Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Stevige winterwandeling bij het Boomkroonpad

Heeft u ook zin in een lange wandeling in de buitenlucht na de kerstdagen? Kom dan op zaterdag 27 december a.s. naar het Boomkroonpad! De boswachters van Staatsbosbeheer nemen u mee voor een tocht van ongeveer 20 km lang. De tocht voert door de prachtige natuur in de bossen en velden van Gieten en Borger.

Winterrust
Het is winter in het bos. De loofbomen hebben het blad verloren, het gras staat dor langs de bospaden en het heideveld steekt grauw af tegen de bosrand.
De kleur lijkt uit het winterbos verdwenen. Ook de activiteiten van onze bosbewoners vallen niet op. Toch is er voor de oplettende wandelaar nog veel te zien en te horen. Als de lage winterzon de bosrand nog niet heeft opgewarmd, tekenen de wonderschone ijskristallen van de ochtendrijp, de ijle berkentakken als een ouderwets winterschilderij. Door de staalblauwe lucht trekt een lange sleep ganzen. In V-formaties vliegen zij heen en weer op zoek naar passend voedsel. Staartmezen dwarrelen door de toppen van een lariks. Op zoek naar hetzelfde: iets eetbaars. Hun hoge gekwetter weerklinkt ijl tussen de bomen.

Informatie
De winterwandeling start bij het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4 te Drouwen.
De tocht is zo'n 20 kilometer lang, start om 10.00 uur en duurt ongeveer 5 uur.
Enige conditie, stevige wandelschoenen en warme kleding wordt aanbevolen en u dient een eigen lunchpakket mee te nemen! De kosten bedragen EUR 2,50 voor volwassenen en EUR 1,00 voor kinderen.
S.v.p. vooraf aanmelden via telefoon 0592-377305 of per email: info@hetboomkroonpad.nl.

Openingstijden tijdens de kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie is het Boomkroonpad dagelijks geopend van 20 december 2008 tot en met 4 januari 2009 van 10.00 t0t 16.00 uur, met uitzondering van 1e Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op http://www.hetboomkroonpad.nl/.