Gemeente Hilversum

Bachconcert door Henk en Marion van Zonneveld in de Oudkatholieke Kerk

27 december 2008

Aanvang 16.00 uur

Het traditionele Bachconcert, dat organist Henk van Zonneveld en sopraan Marion van Zonneveld jaarlijks verzorgen in de Oudkatholieke Kerk aan het Melkpad, wordt dit keer uitgebreid met bijdragen van kamerkoor Capricciata uit Bussum. Zaterdag 27 december om 16.00 uur is iedere Bachliefhebber weer van harte welkom bij dit gratis toegankelijk concert.

Op het Bates-koororgel èn op het grote Bätz-orgel laat Henk van Zonneveld enkele koraalbewerkingen horen zoals 'Gelobet seist du Jesu Christ', 'Meine Seele erhebt den Herren', 'Vom Himmel hoch da komm ich her' en 'Das alte Jahr vergangen ist'; Marion van Zonneveld en kamerkoor Capricciata zingen afwisselend de daarbij behorende teksten. Verder staan twee aria's uit het Weihnachtsoratorium op het programma en mag het publiek met enkele koralen instemmen. Vooral de laatste onderdelen van het programma bepalen de luisteraar bij de vergankelijkheid van het aardse leven en bieden prachtige momenten van bezinning.

Met de traditie van deze concerten is een begin gemaakt in december van het Bach-herdenkingsjaar 2000, toen het laatste Bach-concert in Hilversum ('Dag Bach') plaatsvond. Sindsdien hebben Henk en Marion van Zonneveld het jaar steeds op dezelfde wijze afgesloten in de Oudkatholieke kerk in Hilversum.
Sinds 2007 is daar ook de zaterdag voor Pasen met een soortgelijk programma rond Bach's passiemuziek bij gekomen. Ondanks het feit dat de opzet in grote lijnen steeds hetzelfde blijft, is de animo van het publiek bijzonder groot. De sfeervolle ambiance, het fraaie Bätz-orgel en de mogelijkheid om mee te zingen met Bach-koralen spelen daarbij een grote rol.

Op het kerkplein is voldoende parkeergelegenheid. Het programma duurt ca. 1 uur.

De entree voor dit concert is vrij. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

Adres
Oud Katholieke kerk St. Vitus, Melkpad 12, 1217 KC Hilversum