Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPROOKJESSFEER IN VERLICHT DIERENPARK

Burgers' Zoo maakt zich op voor drukbezocht winterevenement na Kerstmis

Medewerkers van Burgers' Zoo leggen de laatste hand aan enkele van de tientallen lichtornamenten in de vorm van dierfiguren die het park tijdens de Winterse Avond(t)uren sieren. Honderdduizenden lampjes zorgen van 27 tot en met 30 december 2008 en van 2 tot en met 4 januari 2009 voor een sprookjesachtige sfeer in het Arnhemse dierenpark. Dierentuingidsen van IVN Arnhem verzorgen interactieve informatiestandjes, terwijl bezoekers bovendien worden getrakteerd op kijkjes achter de schermen en winterse lekkernijen. De avonden starten om 16.00 uur met vijftig procent korting op de normale entreeprijzen en sluiten om 20.00 uur.

Speciale sfeer centraal
"Tijdens de Winterse Avond(t)uren staat de speciale sfeer centraal, die je ervaart in een dierenpark na sluitingstijd. 's Avonds zijn er weliswaar minder dieren te zien en bepaalde afdelingen van het park zijn gesloten vanwege nachtrust voor de dieren, maar de vele informatiestandjes, de kijkjes achter de schermen, de winterse lekkernijen en vooral ook de sfeervolle verlichting in de vorm van dierfiguren zorgen voor een bijzondere ervaring," aldus directeur Alex van Hooff. Het Arnhemse dierenpark verwacht net als voorgaande jaren dat de avonden drukbezocht zullen worden.

Samenwerking IVN Arnhem
Sinds vele jaren werkt Burgers' Zoo samen met gidsen van IVN Arnhem, die een speciale dierentuincursus achter de rug hebben. Biologen van Burgers' Zoo hebben de vrijwilligers wegwijs gemaakt in het vaak exotische leven van dieren en planten in het Arnhemse dierenpark. Met behulp van die kennis verzorgen de gidsen diverse informatiestandjes, waarbij ze extra uitleg geven over de dieren die de bezoekers op die locatie aantreffen.

Meer informatie over de Winterse Avond(t)uren is te vinden op www.burgerszoo.nl.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bas Lukkenaar, Interne en Externe Communicatie, Burgers' Zoo,

Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl


---- --