Evangelische Omroep

BLAUW BLOED JAAROVERZICHT BINNEN- EN BUITENLAND

zaterdag 27 december 2008 en zaterdag 3 januari 2009, 19:20 uur, Nederland 2

Op zaterdag 27 december 2008 en zaterdag 3 januari 2009 presenteert het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed haar jaaroverzicht. De leukste, ontroerendste en mooiste momenten van de Oranjes tijdens werkbezoeken en officiële gelegenheden door heel Nederland passeren op 27 december de revue. Op 3 januari is er aandacht voor de meest sfeervolle momenten van de Europese royals in 2008. Blauw Bloed wordt gepresenteerd door Jeroen Snel. Kijk voor meer info op www.eo.nl/blauwbloed

Jaaroverzicht binnenland
Op 27 januari presenteert Blauw Bloed de mooiste binnenlandse royalty-momenten van 2008. Er is onder andere aandacht voor het gezamenlijke verjaardagsfeest van de zussen Beatrix en Margriet in Carré en de fotosessie van Willem-Alexander en Màxima met hun drie kinderen op landgoed De Horsten in Wassenaar. Koningin Beatrix bracht deze zomer een bezoek aan Bad Arolsen, de Duitse geboorteplaats van haar overgrootmoeder Emma. En uiteraard deed Blauw Bloed verslag van het staatsbezoek van de Ghanese president aan Nederland. Dit en meer in het Blauw Bloed Jaaroverzicht Binnenland op zaterdag 27 december 2008.

Jaaroverzicht buitenland
Een week later presenteert Blauw Bloed de mooiste Europese royaltymomenten van 2008. Zo ziet de kijker onder meer fragmenten van de vijftigste verjaardag van prins Albert van Monaco en de zestigste verjaardag van prins Charles. Daarnaast in Blauw Bloed beelden van de nationale feestdag in Spanje die traditiegetrouw wordt bijgewoond door de hele Spaanse koninklijke familie. In mei 2008 was Blauw Bloed aanwezig bij het huwelijk van de Deense prins Joachim met de Française Marie Cavallier in het idyllische dorpje Møgeltønder in het zuiden van Denemarken. Dit en meer in het Blauw Bloed Jaaroverzicht Buitenland op zaterdag 3 januari 2009.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep