Ingezonden persbericht


ZESDE INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL UTRECHT GEOPEND DOOR BURGEMEESTER WOLFSEN

Het zesde Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht is feestelijk van start gegaan met de traditionele Kerstmatinee op Tweede Kerstdag in Vredenburg Leidsche Rijn. Het festival werd officieel geopend door burgemeester Aleid Wolfsen, die van de gelegenheid gebruik maakte om namens de Gemeente Utrecht artistiek leider Janine Jansen een zeefdruk van de Utrechtse kunstenaar Jeroen Hermkens te overhandigen. Dit als blijk van dank voor de ambassadeursfunctie die Janine Jansen met haar festival voor de stad Utrecht vervult.

Na de openingsceremonie begon het concert met op het programma een speciaal voor het festival gemaakte versie van Moessorgsky's Schilderijententoonstelling, gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens. Ster van de middag was, naast Janine Jansen, acteur Har Smeets. Met minimale middelen - slechts een stoel en enkele kledingstukken - wist hij een levensechte, ijzingwekkende Scrooge neer te zetten. De zorgvuldig geschreven tekst van Margrith Vrenegoor, met subtiele verwijzingen naar de huidige kredietcrisis, en het overtuigende arrangement van Bob Zimmerman gaven Smeets' prestatie extra glans.

Het festival duurt nog tot en met 30 december met concerten op historische locaties in de Utrechtse binnenstad, middagconcerten in Vredenburg Leeuwenbergh en Vredenburg Leidsche Rijn. Voor de avondconcerten in Vredenburg Leidsche Rijn zijn nog kaarten te bestellen via 030 231 45 44. Dineren vooraf en naborellen in de festivaltent is mogelijk. Het laatste festivalnieuws en het complete programma is te vinden op www.kamermuziekfestival.nl.

__________________________
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht