Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 27-12-2008

Rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Wilhelminastraat een 43-jarige man uit Emmen aangehouden. De bromfietser blies op het bureau 375 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-202851)

ROLDE Tegen een 30-jarige man uit Papenvoort is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De bestuurder van een personenauto werd staande gehouden aan de Grolloërstraat. Op het bureau blies hij 500 ugl. (BPS 08-202838)

EMMEN Agenten zagen zaterdag in de vroege ochtend een auto rijden op de Warmeerweg met bevroren ramen. De agenten reden door naar de Nijverheidsstraat en wilden de bestuurder opvangen voor een controle op de Weerdingerhaag. De auto kwam echter niet voorbij en de agenten reden terug naar de Warmeerweg. Daar troffen ze de auto aan op een zwerfkei. Van de 44-jarige bestuurster uit Emmen werd een blaastest afgenomen. Zij blies 715 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd. (BPS 08-202855)

Te hard rijden
BORGER Het rijbewijs van een 23-jarige man uit Roswinkel is vrijdagmiddag ingevorderd. De man reed in zijn personenauto over de N374 met een snelheid van 141 km/uur terwijl 80 km/uur is toegestaan. (BPS 08-202753)

Politie zoekt getuigen van vernieling
EMMEN Drie mensen deden vrijdag aangifte van vernieling van hun auto. Van de autos, die geparkeerd stonden aan de Laan van de Eekharst, is de linkervoorband vernield. De politie vraagt getuigen van de vernieling zich te melden via 0900-8844. (BPS 08-202741)

Man aangehouden na mishandeling ambulancemedewerker MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Meppel aangehouden aan het Zuideinde wegens mishandeling van een ambulancemedewerker. Kort daarvoor was een melding binnengekomen bij de ambulancedienst. Op straat lag een man die, mogelijk door alcoholgebruik, onwel was geworden. Ter plaatse probeerden ambulancemedewerkers de man te helpen, maar hij werkte niet echt mee. Plotseling kreeg de ambulancemedewerkster klappen van de jongeman. Daarop werd hij door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek. (BPS 08-202858)

Man aangehouden wegens mishandeling
HOOGEVEEN De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een opstootje tussen twee groepen aan de Hoofdstraat. Er werd onder meer met bierflessen gegooid. Agenten hebben de twee groepen uit elkaar gedreven, maar kort daarna zochten de groepen elkaar weer op. Een 23-jarige verdachte uit Hoogeveen is aangehouden omdat hij een 21-jarige man uit Hoogeveen een klap in het gezicht gaf. Na verhoor is de jongeman heengezonden met een boete van 370,- op zak. (BPS 08-202848)

Man aangehouden op verdenking van brandstichting ASSEN Aan de Sluisstraat is vrijdagavond in een flat in het trappenhuis brand gesticht. Deze week is al eerder brand gesticht in de flat. De politie heeft ter plaatse een 29-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-202777)

Jongeman aangehouden

EMMEN Drie mannen stonden in de nacht van vrijdag op zaterdag te wildplassen aan de Schansstraat. Toen een agent met één van hen in gesprek ging, bemoeide een 18-jarige jongen uit Klazienaveen zich er met het gesprek. De agent heeft de man meerdere malen verzocht om weg te gaan, maar hij bleef vervelend. Uiteindelijk is de man uit Klazienaveen aangehouden. Bij zijn aanhouding bleef de verdachte vervelend en beledigde hij de agent. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-202822)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280