Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout NB, 27-12-2008

Politie houdt tweetal aan voor discriminerende en beledigende taal

WERKENDAM - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 03.45 uur twee jongens van 17 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Werkendam aangehouden voor discriminerende en beledigende taal. Het tweetal gedroeg zich vanmorgen in een eetgelegenheid aan de Hoogstraat baldadig. Ze gooiden met krukken en etensresten. Nadat een 18-jarige medewerker van de zaak de jongens op hun gedrag had aangesproken en hen gevraagd had de zaak te verlaten uitten ze beledigingen en discriminerende woorden in zijn richting. De politie werd gealarmeerd die de jongens buiten de zaak aantrof. Bij het zien van de agenten zette het tweetal het op een rennen. Het lukte de politie de verdachten in de Hoogstraat en Slikstraat aan te houden.

Vrouw slaat uitbater in het gezicht

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen tegen 03.30 uur in de
Klappeijstraat een 24-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een 32-jarige uitbater van een horecagelegenheid te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte.
De vrouw kreeg in het etablissement een conflict met de uitbater, nadat hij een familielid van haar naar buiten dirigeerde. Dit gebeurde nadat de man meerdere keren gevraagd had het pand te verlaten. De verdachte was het daar niet mee eens en sloeg de man in het gezicht.

Glaasje op

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen tegen 03.30 uur op de Rijksweg de A27 ter hoogte van de afslag Hooipolder een 50-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De ademtest op het bureau gaf aan dat hij 305 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod en een proces verbaal mocht de man na verhoor vertrekken.

Politie houdt tweetal aan voor huiselijk geweld

DONGEN - De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur een 22-jarige Tilburgse man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht goederen, in een achtertuin van een woning in Dongen te hebben vernield. Zijn 52-jarge vader deed aangifte. Vader en zoon kregen bij de deur een
woordenwisseling met elkaar. Nadat het slachtoffer de deur gesloten had klom de verdachte via de schutting van de buren op de achterplaats van de woning van vader en vernielde enkele goederen, waaronder een droogmolen.

OOSTERHOUT - De politie heeft in een woning in Oosterhout een
46-jarige man uit Oosterhout aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, zijn 44-jarige ex-vrouw deed aangifte. In de woning ontstond tussen beiden een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict mishandelde de man zijn ex.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en
getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auto buit na inbraak woning

WAALWIJK - De politie onderzoekt een inbraak in een woning die tussen 25 december 19.00 uur en 26 december 18.00 uur gepleegd is in een woning aan de Berliozstraat. Bij de inbraak werd een zwarte Volkswagen Polo buit gemaakt.

Het lukte de daders om de woning via de achterzijde te benaderen. Het zijraam werd geforceerd waarna de woning doorzocht is. Tijdens de inbraak waren de bewoners niet aanwezig. Naast de ontvreemde auto is het nog niet duidelijk wat er weg is. Aangifte dient nog te
geschieden.

Oosterhouter beroofd van fiets en GSM

OOSTERHOUT - Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gisteravond plaats vond in de Pasteurlaan. Het slachtoffer, een 19-jarige jongen uit Oosterhout deed aangifte.

De jongen fietste gisteravond rond 18.10 uur vanaf de Sterkenburg over het fietspad richting de Pasteurlaan. Ter hoogte van het tankstation voelde hij dat twee mannen hem besprongen. Het slachtoffer kwam daarbij ten val. Toen hij op de grond lag eiste het tweetal zijn spullen en sloegen hem in het gezicht. De jongen legde hierop zijn gsm bij zijn fiets en maakte zich uit de voeten.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-12-2008 14:15 | © Regio Midden en West Brabant |