Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom, 27-12-2008

Uitslaande brand verwoest in aanbouw zijnde boerderij

MOERSTRATEN - Een uitslaande brand heeft vanmorgen een in aanbouw zijnde boerderij in de Diefhoekstraat in de as gelegd. De hulpdiensten ontvingen vanmorgen rond 03.30 uur de melding van een brand. Ter plaatse bleek het te gaan om een niet bewoonde, in aanbouw zijnde boerderij met een rieten kap. Ter plaatste laaide de brand snel op waardoor de brandweer opschaalde. De brand verwoeste het pand
volledig.

Roosendaler voldoet niet aan bevel of vordering

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen even na 04.00 uur op de Markt een 22-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden voor het niet voldoen aan een gegeven bevel of vordering. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Roosendaal zagen dat de man een andere centrumbezoeker uitdaagde om met hem te vechten. De agenten grepen in en sommeerde de verdachte te vertrekken. Dat deed hij niet waarop hij werd aangehouden.

Beginnend bestuurder drinkt te veel

WOUW - De politie heeft vanmorgen rond 03.45 uur op de Rijksweg de A58 een 19-jarige automobilist uit Noordhoek aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 120 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een bekeuring en een rijverbod mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en
snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Man slaat kennis in het gezicht

HOOGERHEIDE - De politie heeft vanmorgen rond deklok van 00.30 uur in een woning in Hoogerheide een 38-jarige man uit Hoogerheide
aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 50-jarige
vrouwelijke kennis deed aangifte.

De vrouw kreeg gisteravond in een horecagelegenheid een
woordenwisseling met de verdachte die ze sinds lange tijd kent. De woordenwisseling vervolgde zich in een woning van een vriend van haar. Tijdens de woordenwisseling sloeg de man haar meerdere keren in het gezicht. De politie werd gealarmeerd en spoedde zich ter plaatse. In de woning zagen de agenten dat de man de vrouw sloeg. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Het lukte de agenten hem in de boeien te slaan en hem mee te nemen naar het bureau.

Auto ontvreemd bij woninginbraak

FIJNAART - De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Beukenlaan die tussen 22 december 15.00 uur en 26 december 21.15 uur plaats gevonden heeft. Bij de inbraak werd onder andere een
personenauto, merk Renault Clio, wit van kleur, gekentekend JF-LP-20 buit gemaakt.

De daders verschaften zich de toegang tot de woning door aan de voorzijde van het pand een ruit te forceren. In de woning werden alle ruimtes doorzocht. De auto die geparkeerd stond in de garage werd onder andere weg genomen. De politie stelde een buurtonderzoek in en nam de aangifte op. De technische recherche van de politie kijkt of er sporen aanwezig zijn.

Rookmelder voorkomt woningbrand

CHAAM - een rookmelder heeft gisteravond een woningbrand voorkomen. Een passant hoorde rond 19.50 uur tijdens het uitlaten van zijn hond dat in een woning aan de Withagen een rookalarm afging. De bewoner was op dat moment niet thuis. De passant reageerde zeer alert op de melding, verbrak een ruitje van de woning en stelde een onderzoek in. In de keuken trof hij op het fornuis een smeulende doos aan. Het lukte de man de doos tijdig naar buiten te brengen waardoor een binnenbrand voorkomen werd.

Slechts één automobilist overschrijdt toegestane hoeveelheid alcohol

ROOSENDAAL - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gisteren tussen 15.00 uur en 22.00 uur een alcoholcontrole ingesteld op de Wouwbaan. In totaal werden er 370 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Slechts één bestuurder overschreed het alcohollimiet. De automobilist, een 61-jarige man uit Kruisland bleek 285 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Naast een proces verbaal kreeg hij een rijverbod opgelegd.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-12-2008 14:19 | © Regio Midden en West Brabant |