Politie Zuid-Holland-Zuid

27/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 27-12-2008 o Persberichten district II

VOETGANGER AANGEREDEN
BLESKENSGRAAF Op vrijdagmiddag 26 december is een 18-jarige vrouw uit Bleskensgraaf op de Geerweg aangereden door een 38-jarige man uit Brandwijk. De man werd in zijn auto verblind door de laagstaande zon waarbij hij de vrouw over het hoofd zag. Hij probeerde nog te remmen maar kon niet voorkomen dat de vrouw werd geraakt. Zij werd met blauwe plekken en schrammen ter observatie in het ziekenhuis in Dordrecht opgenomen. De vrouw kon dezelfde avond nog naar huis.

LUCHTDRUKWAPEN IN BESLAG GENOMEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 december een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden toen hij werd gecontroleerd op de Breedeway. Agenten zagen bij een controle een wapen op de stoel achter de bestuurder een telescoop van een wapen liggen. De bestuurder ontkende dat hij een wapen bij zich had. Bij onderzoek werd onder de stoel een doosje kogeltjes en in de kofferbak een luchtdrukgeweer aangetroffen. De man werd aangehouden en bleek bij het afleggen van de blaastest ook nog teveel te hebben gedronken. De man wordt gehoord.

MAN AANGEHOUDEN NA STEEKINCIDENT
GORINCHEM Op zaterdagmorgen 27 december heeft de politie een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden voor een woning aan de Maria van Bourgondiëstraat. De man wordt er van verdacht een 37-jarige vrouw uit Gorinchem rond 07.30 uur in de woning te hebben neergestoken. Ten tijde van het incident waren vijf kinderen in de woning aanwezig. Zij hebben Slachtofferhulp aangeboden gekregen. De verdachte werd direct na het incident aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. De oorzaak van het incident ligt in de relationele sfeer. Het ambulancepersoneel verleende hulp aan het slachtoffer. Ook het personeel van de traumahelikopter was aanwezig. De vrouw werd gereanimeerd en met steekwonden in redelijk stabiele toestand opgenomen in het UMC in Utrecht. De Forensische Opsporing onderzoekt de woning op sporen, de recherche doet onderzoek naar de toedracht en de situatie van het incident.

IN KRAAG GEVAT NA ALERTE GETUIGE
PAPENDRECHT Een 16-jarige jongen en een 19-jarige man uit Papendrecht, zijn na melding van een alerte getuige en een achtervolging aangehouden op de Madeliefstraat.
De twee werden opgemerkt door een buurtbewoner die zag dat zij spullen van een balkon aan de Vrijheer van Eslaan wegnamen en daarop direct de politie de belde. De heren renden door de Klaproosstraat naar de Zonnebloemstraat de Madeliefstraat in. Daar werden ze, op aanwijzing van diverse buurtbewoners, na een achtervolging aangehouden. In de woning van één van de verdachten werden twee kratten met lege flesjes bier en wat flessen cola aangetroffen. In het verhoor van beide heren werd duidelijk dat de spullen van diefstal afkomstig waren. Deze spullen kunnen op het politiebureau in Gorinchem worden opgehaald door de rechtmatige eigenaar.