Politie Gelderland-Zuid

Beginnend bestuurders langs de kant

Tiel/Wijchen, 27-12-2008 o Juist ook met de feestdagen is het belangrijk om weer veilig thuis te komen. Niet voor niets is op dit moment de alcoholcampagne van BOB: BOB blijft BOB tot hij weer thuis is. De politie is alert op rijden onder invloed en hield in de nacht vrijdag op zaterdag twee beginnend bestuurders aan, de één in Tiel en de ander in Wijchen.

In Wijchen lieten agenten op de Balgoijseweg een beginnend bestuurder uit Grave blazen. De uitslag was reden om de 19-jarige man een rijverbod van een uur op te leggen. In zijn auto troffen de agenten een honkbalknuppel die in verband met overtreding van de Wet Wapens en munitie in beslag werd genomen.

Surveillerende agenten in Tiel zagen in het centrum een auto rijden die er vervolgens met een noodgang vandoor ging. De achtervolging werd ingezet. Het lukte de agenten niet om een geldige snelheidsmeting te doen, waar gezien de hoge snelheid door het centrum alle reden toe werd gegeven. Wel konden zij op de Westroijensestraat een stopteken geven, waar de verdachte gevolg aan gaf. De blaastest die volgde gaf uiteindelijk op de ademanalyse een waarde van 325 ug/l. Naast een rijverbod van 4 uur kreeg de bestuurder, eveneens een beginnend bestuurder van 20 jaar uit Tiel, een proces-verbaal. (08)

Laatst gewijzigd 27-12-2008 15:46 | © Regio Gelderland-Zuid |