Politie Gelderland-Zuid

Rijden door rood leidt tot aanhouding

Nijmegen, 27-12-2008 o Een motoragent zag zaterdagochtend een bestuurder van een snorfiets door het rode verkeerslicht rijden. Dit gebeurde op de kruising Muntweg met de Groenestraat. De politieman gaf de man daarop een stopteken. Hij bleek geen legitimatiebewijs bij zich te hebben, maar de agent wist ambtshalve wie hij was en ging over tot verder onderzoek.

De agent liet via de meldkamer het kenteken van de snorfiets natrekken. Het type waar de man, een 37-jarige Nijmegenaar, op reed was anders dan het merk en type dat hoorde bij het kenteken. De kentekenplaat bleek vermoedelijk gestolen, aldus een internetaangifte, en de 37-jarige werd aangehouden als verdachte van diefstal of heling.

De kentekenplaat en de snorfiets zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. Aan de snorfiets werden verder geen bijzonderheden ontdekt. De Nijmegenaar kan het voertuig, mét zijn legitimatiebewijs, weer ophalen. Wel heeft hij drie bekeuringen gekregen: voor rijden door rood, rijden zonder helm en zonder verzekering. (08)

Laatst gewijzigd 27-12-2008 16:09 | © Regio Gelderland-Zuid |