Politie Gelderland-Zuid

Getuigen helpen bejaarde

Verdacht van zakkenrollerij

Nijmegen, 27-12-2008 o Zaterdag rond het middaguur hield de politie een 30-jarige Nijmegenaar aan als verdachte van zakkenrollerij. Ongeveer een kwartier eerder zou de man bij een 81-jarige vrouw haar portemonnee weggenomen hebben. De vrouw was op dat moment bezig op Steenbokstraat lege flessen weg te gooien in de glasbak. Een paar getuigen boden de helpende hand.

Eén getuige, een andere vrouw, zou een en ander hebben zien gebeuren en waarschuwde haar. Ook riep zij: "houd de dief". De verdachte rende er vandoor en gooide intussen de portemonnee weg. Enkele personen gingen achter hem aan, waaronder de eigenaar van een supermarkt. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen.

Alsnog aangehouden
Onopvallende agenten die in de buurt bezig waren met een surveillance vatten post in de buurt van de auto van de man. Toen die even later instapte en wegreed, hielden zij hem onder meer op basis van het doorgegeven signalement staande op de Spoorstraat. De 30-jarige verdachte is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De man ontkent.
De 81-jarige Nijmeegse heeft haar portemonnee terug en mist niets, maar heeft inmiddels wel aangifte gedaan.
(08)

Laatst gewijzigd 27-12-2008 17:31 | © Regio Gelderland-Zuid |