AEGON loopt 80.000 euro bij elkaar voor Right To Play project in China

27/12/2008 16:00

AEGON Nederland

Heerenveen/Den Haag, 27 december 2008

AEGON loopt 80.000 euro bij elkaar voor Right To Play project in China

Bij de vijfde Right To Play Run hebben bijna 1000 medewerkers van AEGON en gezinsleden op 27 december gelopen voor het project 'Playing for Change'. De Right To Play Run die ieder jaar door AEGON wordt georganiseerd is de grootste business run in Nederland.

Bij het lustrum van deze jaarlijkse loop liepen medewerkers van AEGON en hun familieleden in Heerenveen vijf of tien kilometer. Het was ook mogelijk om vijf kilometer te wandelen of mee te doen aan de KidsRun. De AEGON-medewerkers en hun gezinsleden hebben zich laten sponsoren en dat bedrag is door AEGON Nederland aangevuld tot 80.000 euro.

Right To Play Run

Zaterdagochtend om 9.45 uur begon de Right To Play Run met een warming-up door Olga Commandeur en Barbara de Loor. Barbara de Loor is als oud-wereldkampioene en ambassadeur van AEGON nauw betrokken bij de AEGON Junior Schaatsspelen, een initiatief van AEGON en de KNSB om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met schaatsen.

Nadat ruim 1000 rode ballonnen waren opgelaten, loste Joop Atsma, Tweede Kamerlid voor het CDA, het startschot. De lopers liepen vervolgens één of twee rondjes rond het Heidemeer in Heerenveen.

De cheque ter waarde van 80.000 euro is zaterdagmiddag overhandigd aan Matthijs Huizing, directeur van Right To Play Nederland.

Project 'Playing for Change'

De opbrengst van deze run gaat naar het project 'Playing for Change' in China. Dit programma richt zich op kwetsbare migrantenkinderen. Right to Play wil het onderwijs aanvullen met modules waarmee kinderen spelenderwijs leren dat samenwerking, respect en vertrouwen belangrijk zijn, maar ook hoe ze een gezond leven kunnen leiden.

AEGON is sinds 2004 sponsor van Right To Play en doneerde eerder dit jaar een miljoen euro. Een vijfde deel hiervan zal eveneens ingezet worden voor het project 'Playing for Change'. Bovendien zal AEGON-CNOOC in China vrijwilligers inzetten voor dit project.

Right To Play

Right To Play is opgericht door oud schaatskampioen Johann Olav Koss. Het is een humanitaire organisatie die sport en spel inzet om de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld te verbeteren. Right To Play wordt hierin gesteund door vele atleet-ambassadeurs. Zij weten als geen ander wat sport voor je kan betekenen en ze zijn ook een rolmodel voor de kinderen in de projecten. Op dit moment is Right To Play actief in meer dan 25 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.








AEGON