Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 28-12-2008

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 december twee personen aangehouden omdat zij in een auto hadden ingebroken.

Een getuige belde rond 03.10 uur naar de politie omdat zij gezien had dat twee personen in een auto die geparkeerd stond aan de Bremstraat hadden ingebroken. Volgens de getuige bevonden de twee autokrakers zich nog steeds in de Bremstraat. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. In de Bremstraat werd het tweetal niet meer aangetroffen. Een tweede politie-eenheid zag twee personen in de Egelantiersstraat lopen.

De twee 16 en 18 jaar oud en beiden uit Utrecht - voldeden aan de opgegeven signalementen en werden aangehouden. In de omgeving werden twee schroevendraaiers gevonden die gebruikt zijn bij de autokraak. De verdachten werden ingesloten voor verhoor.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

UTRECHT - Zaterdagavond 27 december heeft de politie een man aangehouden die rondom dronken was en twee autos had aangereden.

Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding dat een bestuurder op de Rooseveltlaan een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. De tegenpartij reed achter de veroorzaker aan. Op de Spaaklaan reed de verdachte weer tegen een auto aan. Hij stapte hier uit en liep een woning binnen. Ter plaatse zagen agenten dat een aantal mensen op het punt stond de woning van de dronken man binnen te gaan. Dit kon voorkomen worden en de 62-jarige dronkaard uit Utrecht werd door de politie meegenomen.

Op het bureau wees de ademanalyse 700 ug/l uit. De Utrechter kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal en bleef
- voor zijn eigen veiligheid - een nachtje bij de politie slapen.

Poging woninginbraak

UTRECHT Op de Broekhuysendreef heeft de politie zaterdagavond 27 december twee jongens aangehouden omdat zij geprobeerd hadden in te breken.

Rond 17.55 uur kwam bij de meldkamer een telefoontje binnen van een getuige die had gezien dat twee jongens geprobeerd hadden in te breken in een woning aan de Drielenborchdreef. De politie zocht in de omgeving naar de twee verdachten die volgens de getuige op een zwarte bromfiets waren vertrokken. Op de Broekhuysendreef zagen de agenten het tweetal beiden 17 jaar uit Utrecht rijden. Zij voldeden volledig aan het opgegeven signalement en werden aangehouden. Op het bureau werden hun ouders ingelicht over de activiteiten van hun kinderen.

Jongen beroofd van I-phone

UTRECHT- Een 15-jarige jongen uit Utrecht werd zaterdagmorgen 27 december door drie jongens op de Oranjerivierdreef beroofd van zijn I-phone.

Rond 10.40 uur liep een 15-jarige jongen uit Utrecht over de Oranjerivierdreef. Plotseling werd de jongen van achteren geschopt en viel op de grond. Eén van zijn drie belagers doorzocht zijn broekzak en nam zijn I-phone mee. De verdachten renden weg in de richting van de Gagelhof. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.:0900 88 44.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 27 december twee minderjarige jongens aangehouden voor het inbreken in een woning aan de Ariadnedreef.

Een bewoonster van de Ariadnedreef overliep rond 15.55 uur twee inbrekers die met haar laptop en flatscreen ervandoor gingen. De politie werd gealarmeerd en zocht in de omgeving naar de verdachten. Door diverse getuigen werd aangegeven waar de verdachten met hun gestolen spullen heen waren gegaan. Dit spoor leidde naar een flatwoning aan de Centaurusdreef. In de woning van één van de verdachten een 15-jarige jongen uit Utrecht werd niets aangetroffen.

Toen de agenten vroegen of zij even in de kelderbox mochten kijken, biechtte de jongen de inbraak op. Een tweede verdachte 14 jaar uit Utrecht kon even later ook worden aangehouden. In zijn kelderbox werd de laptop teruggevonden. Omdat er tijdens de aanhouding een aantal personen zich met de politie ging bemoeien en wilde voorkomen dat de jongens werden aangehouden, kwam er assistentie om de agenten te helpen bij de aanhoudingen.

Overval op woning

UTRECHT- Vrijdag 26 december (tweede kerstdag) vond op een woning aan de Merwedekade een overval plaats. Daarbij werd de bewoner door twee onbekenden overvallen.

Omstreeks 22.55 uur werd bij een 73-jarige bewoner aan de Merwedekade aangebeld. De man liep naar de voordeur en wilde deze openen. Toen hij de deur opendeed werd hij met kracht door een onbekende man naar binnen geduwd en viel op zijn rug. Een tweede overvaller bleef bij de voordeur staan. De overvaller bedreigde het slachtoffer en vroeg om geld. Plotseling liet de overvaller het slachtoffer los en rende samen met zijn mededader weg in de richting van de Balijelaan. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.:0900 88 44.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT- De politie heeft vrijdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij het nodig vond agenten te beledigen.

Tijdens de surveillance reden agenten op de Van Heuven Goedhartlaan. Toen zij langs een groep van 10 jongeren reden vond één van de jongens het nodig om de agenten uit te schelden. Nadat de agenten de auto hadden gekeerd en uitstapten om aan de jongen te vragen wat er aan de hand was, begon de 18-jarige knaap al direct te schelden. De jongen werd aangehouden. Direct begon een groot deel van de groep zich met de aanhouding te bemoeien en wilde de aanhouding voorkomen. Toen de agenten via de meldkamer om assistentie vroegen gingen de jongeren weg. Op het bureau bleek dat de 18-jarige jongen nog een boete had openstaan.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Op de Overste Den Oudenlaan vond donderdag 25 december (1ste kerstdag) een beroving plaats, waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 53-jarige vrouw uit Utrecht stapte omstreeks 22.40 uur uit de bus bij de halte aan de Admiraal Helfrichlaan. De vrouw stak de weg over en liep aan de zijde van het Sportpak Welgelegen. Vlak voor het kruispunt van de Admiraal Helfrichlaan en de Overste den Oudenlaan voelde zij dat er aan haar tas getrokken werd. Toen de vrouw omkeek, zag zij twee mannen staan. Eén van de mannen trok hard aan haar tas. Toen de daders haar tas hadden, renden zij weg in de richting van de Beneluxlaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Het signalement van de daders luidt: mannen, rond de 30 jaar, beiden een getinte huidskleur. Eén van de twee mannen had een slank postuur de andere een normaal tot gezet postuur. Beiden hadden kort zwart haar. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel. : 0900 88 44.