Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.35 uur

Utrecht, 28-12-2008

Brandstichters aangehouden

AUSTERLITZ De politie heeft vrijdagavond 26 december twee personen aangehouden omdat zij brand hadden gesticht op de Schoolstraat.

Getuigen belden omstreeks 23.35 uur naar de politie omdat zij zagen dat drie personen brand aan het stichten waren op een veldje aan de Schoolstraat. Ter plaatse liepen agenten naar de plaats waar de jongens brand stonden te stichten. Bij het zien van de politie zette het drietal het op een lopen. Eén van de verdachten -19-jaar uit Austerlitz - rende het bos in maar werd door een burger tegengehouden en aan de agenten overgedragen.

Een tweede verdachte 15 jaar uit Austerlitz - werd na een korte achtervolging door één van de agenten aangehouden. De derde verdachte wist uit handen van de politie te blijven.

De brandstichters werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Overlast van vuurwerk
DE BILT De politie heeft op zaterdagmiddag 27 december op de Zorgvliet twee 14-jarige jongens uit De Bilt aangehouden.

Het tweetal veroorzaakte die middag rond 16.25 uur overlast door het afsteken van vuurwerk. Ze moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. Het vuurwerk dat de jongens op zak hadden is in beslag genomen. De ouders zijn in kennis gesteld. Zij gingen akkoord met Halt-afdoening.

Rare man in de tuin
ZEIST - De politie heeft op zaterdagmiddag 27 december op de Slotlaan een 28-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van het vernielen van een winkelruit.

De man was die middag rond 15.00 uur de winkel binnengekomen. Hij had vermoedelijk drugs gebruikt en gedroeg zich vreemd. Hij zat op zijn knieën in de tuin bij de winkel toen de politie hem aantrof. Hij had bebloede handen en sloeg wartaal uit. De man blijkbaar bij het vernielen van de ruit zijn hand opengehaald. Hij had met zijn eigen bloed op de tuintafel een hartje getekend. Een arts en de crisisdienst hebben zich op het politiebureau over de man ontfermd.

Mishandeling
ZEIST De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 december een 17-jarige jongen uit Zeist aangehouden, die ervan wordt verdacht in een horecagelegenheid op de 2e Dorpsstraat een 18-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld.

De beide jongens hadden die nacht omstreeks 02.25 uur onder invloed van alcohol ruzie gekregen. De 17-jarige had de 18-jarige een aantal tanden door de lip geslagen. De 17-jarige moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.