Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 28-12-2008

Veroorzaker aanrijding letsel rijdt door
AMERSFOORT Op de Vergulde Wagen vond vrijdagavond 26 december een aanrijding tussen een bromfietsster en een automobilist plaats. Hierbij reed de automobilist door.

Een 19-jarige vrouw uit Amersfoort reed samen met een 16-jarige passagier op haar bromfiets over de Patricierslaan in de richting van de Poortersdreef. Op de rotonde wilde zij rechtdoor. Uit tegenovergestelde richting kwam een automobilist die de vrouw geen voorrang verleende, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietsbestuurster kwam ten val en raakte samen met haar passagier gewond. De bestuurder van de auto bekommerde zich niet om de slachtoffers maar reed gewoon door. De vrouw en het meisje werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De politie zocht in de omgeving naar de auto en trof deze op de Vergulde Wagen in een parkeervak aan. De auto had verse lakschade aan de voorzijde. In de deuropening van een woning stond een man die vroeg wat de agenten bij zijn auto deden. De man 43-jaar uit Amersfoort werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde niet gemerkt te hebben dat hij een aanrijding had veroorzaakt.

Openlijke geweldpleging
AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 december een 21-jarige man uit Soest aangehouden, die ervan verdacht wordt samen met zijn 23-jarige broer op de Beukenlaan twee jongens te hebben mishandeld en de fiets van één van beiden te hebben vernield.

Toen een 18-jarige jongen en zijn neef, beiden uit Soest, die nacht omstreeks 02.20 op de Beukenlaan liepen, werden zij lastiggevallen door de twee broers. Die vernielden de fiets van de 18-jarige en sloegen zijn neef een bloedneus. De neef ging voor behandeling naar het ziekenhuis en de 18-jarige sprak twee surveillerende politieagenten aan.

De agenten hielden de 21-jarige Soester aan, maar zijn broer ging ervandoor en is vooralsnog ontkomen. De verdachte moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Met eigen fiets bekogeld
AMERSFOORT - politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 december twee mannen uit Amersfoort aangehouden, die ervan worden verdacht zonder aanleiding op de Krankeledenstraat een 17-jarige jongen en zijn even oude vriendin, beiden ook uit Amersfoort, met hun eigen fiets te hebben bekogeld. De fiets raakte daardoor beschadigd.

De politie hield die nacht omstreeks 03.10 uur op aanwijzing van twee getuigen de beide verdachten in de leeftijd van 19 en 20 jaar aan op verdenking van vernieling. Ze moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. De jongen en het meisje raakten niet gewond.

De politie zet het onderzoek voort.