Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 28-12-2008

Herhaalde oproep. Politie zoekt getuigen van dodelijke aanrijding met fietser
DRIEBERGEN - De politie van het district Heuvelrug is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval tussen een auto en een fietser dat heeft plaatsgevonden op donderdag 18 december omstreeks 12.00 uur op de Hoofdstraat in Driebergen.

Het ongeval vond plaats nabij een stilstaande vrachtauto. De politie is met name op zoek naar de bestuurder van een witte of licht-gekleurde bestelbus. Deze bus reed over de Hoofdstraat, komende uit de richting van het centrum van Driebergen en rijdend in de richting van de rijksweg A-12 / Zeist. Deze bestuurder is na het ongeval gestopt en heeft eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Als u deze bestuurder bent doet de politie een dringend beroep op u om zich te melden op het bureau Veenendaal.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden
VEENENDAAL Bij een pand aan de Generatorweg vond vrijdag 26 december een inbraak plaats. Eén verdachte kon worden aangehouden.

Omstreeks 03.10 uur zagen agenten een auto de Generatorstraat inrijden. De agenten besloten het voertuig te controleren. In de straat stond de auto stil en er zat een man weggedoken op de bestuurdersstoel. De agenten vroegen de 21-jarige man uit Rhenen wat hij stond te doen. De man gaf aan dat hij op een vriend stond te wachten. De agenten zagen dat er een inbraaklicht knipperde bij een pand aan de Generatorstraat.

De bestuurder werd uit voorzorg aangehouden en met handboeien tijdelijk aan de dakrail van zijn auto vastgemaakt. Aan de achterzijde van het pand stond een trap en was een raam vernield. Door de agenten werd een onderzoek in het pand in gesteld maar niemand meer aangetroffen. De aangehouden verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man in de war
RENSWOUDE / MAARSBERGEN De politie heeft zaterdagmiddag 27 december een 37-jarige man uit Renswoude aangehouden, die in overspannen toestand uit zijn woonplaats was vertrokken in een bestelauto.

De man zou een luchtdrukwapen en een vuistvuurwapen bij zich hebben. De politie zocht die middag rond 13.00 uur o.a. met een helikopter naar de man en trof hem uiteindelijk aan in de bestelauto op de Haarweg bij Maarsbergen. De politie begon een uitpraatprocedure, maar de man reageerde nergens op. Een politieonderhandelaar en het Arrestatieteam werden ingeschakeld. De man werd beschoten met een zogeheten beanbag. Hij raakte niet gewond, maar kon toen wel worden aangehouden.

De crisisdienst heeft zich in het politiebureau over de man ontfermd.

Vernieling informatiebord
WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie heeft op zaterdagavond 27 december op de Molenvliet vier verdachten aangehouden op verdenking van het vernielen van een informatiebord.

Een getuige waarschuwde die avond rond 18.50 uur de politie. Die trof de vier jongens aan die het bord aan het vernielen waren. Het viertal in de leeftijd van 14 en 15 jaar komt uit Wijk bij Duurstede. De jongens moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De ouders zijn in kennis gesteld.

Brand bij hennepkwekerij
VEENENDAAL De politie heeft op zaterdagavond 27 december op de Generatorstraat een 27-jarige man en een 41-jarige man, beiden uit Veenendaal, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in softdrugs.

Die avond had er brand gewoed tussen twee loodsen. De brandweer vond een stapel hennepafval. De politie stelde omstreeks 18.30 uur een onderzoek in. Daarbij werden meerdere zakken met geoogste henneptoppen in beslag genomen. De verdachten bevonden zich in de nabije omgeving en moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Te veel op
RHENEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 december op de Oude Veensegrindweg een 19-jarige man uit Rhenen aangehouden, die met te veel alcohol op een bromfiets bestuurde.

De man werd die nacht rond 01.50 uur gecontroleerd. De blaastest viel voor hem negatief uit. Op het politiebureau wees de ademanalyse 445 ug/l uit. De verdachte kreeg een rijverbod van zes uur. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.