Nederlandse Tafeltennisbond


Creemers, 't Hooft, Nouwen, Opdencamp naar de finaleronde Masters bij de dames

Linda Creemers, Kimberly 't Hooft, Carla Nouwen en Karen Opdencamp (Bel) hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Enjoy & Deploy Masters in Veenendaal. Creemers en Opdencamp wisten zaterdag tijdens de hoofdronde ongeslagen te blijven.

Zonder gameverlies kwalificeerde Linda Creemers zich voor de finaleronde van de Enjoy & Deploy
Masters. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

In groep A was de Belgische nummer één Opdencamp, in de Nederlandse competitie spelend voor Heerlen, oppermachtig. Alleen tegen Monique Posthuma kwam ze in de problemen. De Nederlandse international nam een 2-0 voorsprong, maar Opdencamp won alsnog in vijf games. Ook in de kwartfinales zit Carla Nouwen. De Europees teamkampioene wist vier van haar vijf duels in winst om te zetten.

Linda Creemers bleef in groep B simpel overeind zonder gameverlies. De tweede plaats was een spannende strijd tussen Kimberly 't Hooft, Tessa van Dijk en Brenda Vonk. Omdat 't Hooft verrassend zowel Van Dijk als Vonk versloeg, plaatste de speelster van AA-Drink/FVT uit Rotterdam zich voor de kwartfinales.

In de kwartfinales (zondag, 11:00 uur) neemt Creemers het op tegen Yana Timina. De winnaar van dat duel komt uit tegen de winnaar van het duel tussen de als tweede geplaatste Li Jie en Kimberly 't Hooft.

In de andere wedstrijden bij de laatste acht speelt Karen Opdencamp tegen Li Nan Sun. Europees Top-12 winnares Li Jiao, als eerste geplaatst, komt in actie tegen Carla Nouwen.

U kunt de tussenstanden van de wedstrijden live volgen via www.nttbmasters.nl.