Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 28-12-2008

Inbrekers aangehouden

WOERDEN De politie heeft vrijdag 26 december vier personen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een winkel aan de Rijnstraat.

Door getuigen werd omstreeks 03.20 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat vier mannen een inbraak hadden gepleegd bij een kledingwinkel aan de Rijnstraat. De mannen hadden en ruit van het pand ingegooid en kleding uit de winkel weggenomen. Het zou gaan om vier personen, met vermoedelijk bivakmutsen, die vertrokken waren in een klein model auto. De politie ging ter plaatse om de inbraak op te nemen.

De politie zag een klein model auto met vier inzittenden rijden. De bestuurder werd gesommeerd zijn auto aan de kant te zetten. Al snel bleek dat het de vier verdachten één van 17 jaar, twee van 19 jaar en één van 21 jaar allen afkomstig uit Den Haag waren. Het viertal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De politie zet het onderzoek voort.

Rijden ondanks ontzegging
MIJDRECHT - De politie heeft zaterdagmiddag 27 december op de Dokter van den Berglaan een 68-jarige man uit Mijdrecht aangehouden, die met zijn auto een 37-jarige vrouw uit Mijdrecht had aangereden.

De vrouw stak over op het Zebrapad. De verdachte zag haar te laat. De ambulancedienst constateerde een kneuzing aan het been van de vrouw. De rechter bleek de verdachte rijbevoegdheid te hebben ontzegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto te water
ABCOUDE In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 december werd de politie gealarmeerd, omdat een 23-jarige bestuurder uit Loenen aan de Vecht op het Indijkpad met zijn auto het water ingereden was.

De bestuurder verloor die nacht rond 04.15 uur door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto ramde een elektriciteitskast, sloeg over de kop en gleed het water in. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen met één van de twee passagiers. Die passagier, een 25-jarige man uit Abcoude, lag met een grote hoofdwond bewusteloos naast de auto. De andere passagier zat nog in de auto toen de bestuurder hulp ging halen.

Toen de politie ter plaatse kwam was de passagier met de hoofdwond weer aanspreekbaar en werd de passagier die nog in de auto zat bevrijd. Deze persoon, een 24-jarige man uit Baambrugge, is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De man met de hoofdwond is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Te veel op
WOERDEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 december op de Rijnstraat een 26-jarige man uit Woerden aangehouden, die een auto bestuurde met te veel alcohol op.

De politie controleerde de bestuurder die nacht rond 03.05 uur. De blaastest viel voor hem negatief uit. Op het politiebureau wees de ademanalyse 340 ug/l uit. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Ook omdat deze geen rijbewijs heeft.